Inkheart – Inimă de cerneală (2008)

Inkheart – Inimă de cerneală (2008)

Lansat: 23 Ian 2009
IMDB:
6.1
/
10
-
65,555
voturi
Durata:
106 minute
Rating: AG
Premii:
1 premiu

Filmul este o aventură fantastică ce-i poartă pe un tată și o fiică într-un periplu prin lumi imaginare sau reale. Mortimer “Mo” Folchart și fetița sa de 12 ani, Meggie, împărtășesc aceeași pasiune pentru lectură. Ei mai au în comun și darul extraordinar de a aduce la viață personaje din cărțile pe care le citesc cu voce tare. Dar acest dar reprezintă și un risc: când un personaj din carte este adus la viață, o persoană din lumea reală va dispărea între filele cărții. Într-una din vizitele sale la anticariat, Mo aude niște voci pe care nu le-a mai auzit de ani de zile, iar atunci când descoperă cartea de unde provin acestea, el este cuprins de fiori de groază. Cartea este Inimă de cerneală, un volum plin de ilustrații ale unor castele medievale și creaturi stranii – pe care Mo îl caută de când Meggie avea trei ani, iar mama ei, Resa, a dispărut între filele misterioase ale romanului. Dar planul lui Mo de a folosi cartea pentru a o găsi și salva pe Resa este zădărnicit de Capricorn, personajul negativ al cărții Inimă de cerneală, care o răpește pe Meggie și, descoperind că aceasta a moștenit darul tatălui, îi cere să-i aducă la viață pe cel mai puternic aliat al său – Shadow. Hotărât să-și salveze fiica și să le trimită pe personajele fictive înapoi, unde le e locul, Mo cheamă în ajutor un grup de prieteni și rude – unii din lumea reală, alții dintre paginile cărților – și pornește într-o călătorie periculoasă, pentru a-și salva soția.

Brendan Fraser
Brendan Fraser
Mo 'Silvertongue' Folchart
Andy Serkis
Andy Serkis
Capricorn
Eliza Bennett
Eliza Bennett
Meggie Folchart
Paul Bettany
Paul Bettany
Dustfinger
Helen Mirren
Helen Mirren
Elinor Loredan
Matt King
Matt King
Cockerell

9 comentarii la “Inkheart – Inimă de cerneală (2008)

  1. Nu a fost exact u mi l-am imaginat. Poate ca m-a influentat si cartea pe care a citit-o. Vreau sa spun ca CITTI MAI INTAI CARTEA SI APOI VEDETI FILMUL!!!!

    1. Eu nu am citit varianta în engleza ci doar în romana. Cartea este mai frumoasa
      dar întâmplările din film nu sunt cronologice ca și în carte. Inafara de asta filmul este foarte frumos și chiar mas mai uita o data. ❤️❤️

  2. Deget de praf personajul meu preferat!
    In prima carte i se scot in evidenta defectele in paralel cu dorinta fierbinte de a se intoarce acasa!
    Oricum, mai ales in cea de-a 3a carte e ca un zeu.

    Pacat ca nu au facut un film si dupa celelalte 2 carti..

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *