Irreversible – Ireversibil (2002)

Irreversible – Ireversibil (2002)

Gen film:
Lansat: 22 Mai 2002
IMDB:
7.4
/
10
-
96,992
voturi
Durata:
97 minute
Rating: N-15
Premii:
3 premii & 10 nominalizări

Ireversibil. Timpul distruge totul. Săgeata arată o singură direcție, de la naștere până la moarte. Fiecare secundă aduce cu ea o multitudine de bifurcații. Fiecare este ireversibilă. Noi nu suntem predestinați, dar destinul se scrie singur. Contribuția noastră este derizorie. Abia dacă are de-a face cu supraviețuirea noastră individuală. Iar moartea este inevitabilă. Timpul scoate la iveală totul. Ce-i mai rău și ce-i mai bun. Sau invers. E același lucru. De îndată ce sunt scrise, urmele trecerii noastre prin viață se și șterg. Doar săgeata rămâne. Săgeata inventată de creierul nostru. Timpul există numai în percepția noastră. Durerea, plăcerea, trecutul, viitorul – asemenea. Ceea ce facem în scurta perioadă de timp cât săgeata ne poartă cu ea, se întâmplă uneori din propria noastră voință. Putem să folosim acest timp pentru a ne perpetua specia, sau pentru a uita micimea nostră, sau putem face un film.

9 comentarii la “Irreversible – Ireversibil (2002)

  1. Zece minute am rezistat, cu chiu, cu vai. E o porcărie. Atenție mare pentru cei sensibili la lumină intermitentă și cei predispuși la amețeală.

  2. un film foarte bun, actiunea se intampla invers ( de la sfarsit la inceput) in stilul filmului Memento. Merita vazut, trebuie doar sa ai rabdare ca sa intelegi cum e structurata actiunea.

  3. O mare prostie de film…dacă putem să îl numim film…o jumătate de oră nu am văzut nimic altceva decât imagini neclare și întunecate. Puteți să îl ștergeți din categoria numită:”filme” că nu se poate numi asemenea prostie film!!

  4. Un film bolnav, care din păcate face parte din realitatea de zi cu zi… Și totuși nu mă pot opri să nu mă întreb… Ce ne face să ajungem monștrii care suntem? Ne naștem așa, sau devenim? Ori la un moment (cum ar fi violul femeii iubite, însărcinate) se declanșează în noi, monstrul…? Si oare cu ce suntem noi mai buni decât cel pe care-l considerăm adevăratul monstru..? Și dacă ar fi să iertăm, cum am trăi oare cu sfântul din noi? L-am putea ierta vreodată? Va doresc sa nu știți niciodată..! Cat despre iertare…totul are o limită! Grotesc film. Horror. Tragic si extrem de trist.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *