Red Tails (2012)

Red Tails (2012)

Lansat: 20 Ian 2012
IMDB:
5.9
/
10
-
30,392
voturi
Durata:
125 minute
Rating: AP-12
Premii:
2 premii & 9 nominalizări

Inspirată din evenimente reale petrecute în anul 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, drama de acțiune „Red Tails” relatează povestea piloților afro-americani ce au făcut parte din programul de antrenament Tuskegee și au fost forțați să lupte zi de zi cu prejudecățile rasiale și discriminarea atât în localitățile lor de baștină, cât și în sânul armatei, fiind reținuți la baza militară și împiedicați să își demonstreze calitățile de aviatori de top, deși camarazii lor albi erau incluși în escadrilele combatante după numai trei luni de antrenament. Întrucât războiul era departe de a se fi încheiat în Europa, iar trupele aliate făceau față cu destul de multă dificultate Puterilor Axei, Pentagonul a decis să ia în considerare propunerea Colonelului A.J. Bullard de a arunca în luptă piloții nord-americani de culoare din Tuskegee Airmen, care se aflau sub comanda lui Marty „Easy” Julian și care își vopseau cozile avioanelor în roșu, motiv pentru care erau porecliți „Red Tails”, oferindu-le acestora șansa de a-și dovedi abilitățile profesionale, curajul și patriotismul și punându-le în sfârșit la dispoziție aparate de zbor de bună calitate cu care să stăpânească cerul.

Bryan Cranston
Bryan Cranston
Colonel William Mortamus
David Oyelowo
David Oyelowo
Joe 'Lightning' Little
Cuba Gooding Jr.
Cuba Gooding Jr.
Major Emanuelle Stance
Terrence Howard
Terrence Howard
Col. A.J. Bullard
Andre Royo
Andre Royo
Antwan 'Coffee' Coleman
Lee Tergesen
Lee Tergesen
Colonel Jack Tomlinson

6 comentarii la “Red Tails (2012)

  1. Un film foarte deosebit, ce a spus domnul mai sus Ca traducerea este mizerabila este o minciuna!
    Ba chiar traducerea din Fighter in Bombardier da un scop mai bun pentru film, si toate miscarile au fost foarte tari!
    Multumim vezionline.net!

    1. Un film foarte frumos din punctul meu de vedere.Dar din păcate are câteva greșeli tehnice în ceea ce privește viteza cu care se deplasează atât mustangurile cat și bf-urile 109 ,ele deplasandu-se mult mai încet în realitate.Dar per totatotal e un film exceptoonal și merita vazut.

  2. Minunat film!!! Mi-a placut la nebunie!!! Cat despre subtitrare, a fost aproape perfecta (doar 2-3 erori urate), cum, sincer, nu prea am vazut in ultimele saptamani.

  3. Film de propaganda , gen lista lui shindler scuze pentru stalcirea numelui. Me 262 puteau fi doborate doar la aterizare sau decolare altfel erau prea rapide 900 fata de 700 km /ora cat avea max un mustang. In plus acolo in carlinga erau cei mai buni vanatori germani mult mai buni decat cei aliati. Poate au vrut sa se sinucida cine stie . Mai era si armamemtul, tunuri de 30mm la nemti rachete aer aer. Da cu virgula ca toate filmele americane de razboi noi de dupa 2000.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *