Actorul și sălbaticii (1975)

Actorul și sălbaticii (1975)

Gen film:
Lansat: 08 Apr 1976
IMDB:
8.7
/
10
-
558
voturi
Durata:
150 minute
Rating: N-15
Premii:
1 nominalizare

Celebrul teatru de revistă „Vox”, al cărui director este Costică Caratase, pregătește un spectacol în care numărul de rezistență este o virulenta sarjă la adresa nazismului și a Gărzii de Fier. Caratase, cât și textierul său, Ionel Fridman, sunt somați de legionari să renunțe. Prima victimă a acestui mârșav este Ionel Fridman, asasinat în prezența lui Caratase pentru că terminase textul spectacolului sfidându-i pe legionari. Caratase, un mare comic al Bucureștiului din anii războiului rezistă presiunilor legionare care-i cer edulcorarea satirei, plătind cu viața îndrăznelile. Film inspirat din viața actorului Constantin Tănase, vedetă a teatrului românesc de revistă care a cultivat cupletul satiric și politic în perioada interbelică.

Toma Caragiu
Toma Caragiu
Costica Caratase
Mircea Albulescu
Mircea Albulescu
Ionel Fridman
Margareta Pogonat
Margareta Pogonat
Elvira Caratase

4 comentarii la “Actorul și sălbaticii (1975)

    1. Adevarati maestri, cu un singur i, ca sa ne referim la un film romanesc chiar in limba romana, cu decenta si respectul care se cuvin.

  1. „Cel mai iubit dintre pamanteni” si acest film, doua bijuterii cinematografice, doua recitaluri actoricesti fara egal, adaugand pe firmamentul marilor staruri internationale nume ca Stefan Iordache, Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Toma Caragiu, Margareta Pogonat, Ovidiu Moldovan, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Tora Vasilescu, Ion Besoiu… doua pelicule uriase, in opinia mea primele doua titluri ale filmului romanesc care vor ajunge in galaxia urmatoare, printre stele, daca omenirea va avea o noua sansa la sine.

  2. MAGNIFIC FILMUL …superbe interpretari . Din pacate cum zice Toma Caragiu …sa dispara ciuma verde(nazistii) … au fost inlocuiti cu alta ciuma,de alta culoare rosie(comunistii). Mare belea pe capu’ poporului asta ….mare
    NEAPARAT de vizionat. MULTUMIM de upload

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *