Agora (2009)

Agora (2009)

Lansat: 09 Oct 2009
IMDB:
7.2
/
10
-
61,197
voturi
Durata:
127 minute
Rating: N-15
Premii:
11 premii & 14 nominalizări

În Egiptul secolului 4, aflat sub cucerirea Imperiului Roman, revoltele religioase izbucnite pe străzile din Alexandria ajung și la zidurile faimoasei biblioteci. Închisă între zidurile acesteia, Hypatia (Rachel Weisz), astronom și matematician de geniu, se luptă să salveze înțelepciunea Lumii Vechi cuprinsă în neprețuitele comori literare, ajutată de discipolii săi. Doi tineri se luptă pentru a cuceri inima frumoasei Hypatia – discipolul acesteia, Orestes (Oscar Isaac), un tânăr nobil, foarte abil, și Davus (Max Minghella), sclavul ei. Davus are de făcut o alegere cumplită – aceea de a rămâne alături de stăpâna sa pe care o iubește în secret sau să aleagă libertatea, alăturându-se rebelilor religioși care vor cuceri cu siguranță și biblioteca.

5 comentarii la “Agora (2009)

  1. Un film de exceptie, extraordinar de bine realizat in care se prezinta moartea culturii clasice si distrugerea ei de catre huliganii crestini. Recomand pentru aprofundarea acestui subiect cartea ,,Epoca intunecarii” de Catherine Nixey.

  2. Crestinii s-au impus prin Cancel Culture, de Cancel Culture vor „pieri”. Chiar azi traim vremuri de mari transformari, chiar daca unii nu observa.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *