Apocalypse Now – Apocalipsul acum (1979)

Apocalypse Now – Apocalipsul acum (1979)

Gen film:
Lansat: 15 Aug 1979
IMDB:
8.5
/
10
-
498,639
voturi
Durata:
147 minute
Rating: N-15
Premii:
2 premii Oscar. Alte 18 premii & 31 nominalizări

În timpul Războiului din Vietnam, căpitanul Willard (Martin Sheen) primește ordinul de a găsi și „lichida fără niciun fel de scrupule” pe un comandant al Forțelor Speciale, colonelul Kurtz (Marlon Brando), care a trecut de partea dușmanului. Călătoria lui Willard este, în aparență, o poveste plină de aventuri, dar, la fel de evident, este o alegorie a demenței războiului și a descoperirii de sine. În cele din urmă, când Brando își face apariția, filmul devine o interogație filosofică asupra misterelor insolubile ale nebuniei și răului din oameni.

Martin Sheen
Martin Sheen
Captain Benjamin L. Willard
Marlon Brando
Marlon Brando
Colonel Walter E. Kurtz
Robert Duvall
Robert Duvall
Lieutenant Colonel Bill Kilgore
Frederic Forrest
Frederic Forrest
Jay 'Chef' Hicks
Sam Bottoms
Sam Bottoms
Lance B. Johnson
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Tyrone 'Clean' Miller
Albert Hall
Albert Hall
Chief Phillips
Harrison Ford
Harrison Ford
Colonel Lucas

6 comentarii la “Apocalypse Now – Apocalipsul acum (1979)

 1. Destul de greu să ajungi să îl vizionezi.Un film puternic.Cred că ăsta este cuvântul potrivit.Cu semnificații morale zguduitoare,oferite indirect cu robustețea unei pedagogii sălbatice,ferită de sentimentalism și pudoare.

 2. Ma asteptam la un film gen ,, Platoon” , este greu de inteles din prima acest film! Actiunea este cumva aberanta dar totul se leaga in final, APOCALIPSA! Omul este creator de orori!

 3. Eram in armata cand a aparut filmul si abia acum am realizat de ce nu l-am vazut la vremea aia!
  De regula ma abtin de la comentarii,dar asta-i unul din filmele dupa care pot sa spun sincer ca nu am ramas cu nimic….am pierdut 2 1/2 ore din viata pe care nu mi le da nimeni inapoi!
  O mare porcarie.

 4. Un film psihologic dar cu prea multe dialoguri irationale, lipsite de continut si obositoare. Doar finalul filmului are ceva mai multa esenta
  Nu, nu mi-a placut acest film

 5. Cel mai bun film despre Războiul din Vietnam. De fapt tot filmul este o metaforă a ceea ce a fost războiul dus de SUA în Vietnam, mai ales în timpul Președinților Kennedy și Johnson.
  E un film de colecție ce nu poate fi înțeles și apreciat la adevărata sa valoare fără o cultură adecvată, nu atât militară, cât o cultură istorică și psihologică.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *