Auschwitz (2011)

Auschwitz (2011)

Gen film:
Lansat: 10 Iun 2011
IMDB:
3.1
/
10
-
1,428
voturi
Durata:
73 minute
Rating: N-15
Premii:
Fără premii

Regizorul Uwe Boll realizează un demers artistic oarecum original. Filmul creat se vrea un manifest pentru a nu se mai repeta oribilele crime aduse umanității. Filmul începe prin prezentarea unei zi obișnuite în cadrul lagărului de concentrare Auschwitz. Prezentarea faptelor se limitează doar la sosirea deținuților, trierea lor și gazarea acestora. Filmul e lipsit de eroi, dar imaginile sale sunt foarte dure, de un realism covârșitor. În a doua parte a filmului sunt redate discuții cu tineri germani cu privire la ceea ce s-a întâmplat în lagărele de concentrare, percepția acestora cu privire la motivele și justificările care au condus la acele crime.

Friedhelm Gartner
Friedhelm Gartner
Boy's Father
Uwe Boll
Uwe Boll
Nazi Officer
Harold Levy
Harold Levy
Dentist Prisoner (uncredited)
Alexis Wawerka
Alexis Wawerka
Oven Prisoner (uncredited)

7 comentarii la “Auschwitz (2011)

  1. totala pierdere de timp . aiurea , fara nici o logica . arata doar 2-3 imagini reale din vremea respectiva , in rwst mancatorie de rahat aiurea.

  2. Acum Auschwitz modern sunt spitalele si traim in zilele noastre acele vremuri dar mai moderne si fara tulburare psihica ca atunci….

  3. Prost film. Mi-a placut inscriptia in rusă care se vede la un moment dat pe perete in asa-zisa anticamera a camerei de gazare (imediat dupa ce „evreii” sunt trimiși goi dincolo de usă). În rest numai mâncare de rahat, chiar în raport cu versiunea oficială a istoriei (camere de gazare pe trei sferturi goale, reacții vizibil nerealiste ale unor oameni presupus gazați, ofițerul care bea cu soldatul – erau strict interzise asemenea familiarități între ofițeri și soldați, etc).

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *