Battle of the Brave – Noua Franță (2004)

Battle of the Brave – Noua Franță (2004)

Gen film:
Lansat: 20 Iul 2005
IMDB:
5.4
/
10
-
1,155
voturi
Durata:
143 minute
Rating: AP-12
Premii:
2 premii & 10 nominalizări

1758-61: o perioadă turbulentă, marcată de colapsul Noii Franțe și de apariția regimului britanic. O epocă a pasiunilor. Această poveste de iubire între o tânără țărancă care trăiește lângă fluviul Sf. Laurențiu, și un aventurier fermecător se bazează pe o poveste adevărată. Pe măsură ce fascinanta lor poveste avansează, supusă capriciilor destinului, ea înfățișează o altă istorisire, care a fost scrisă de mii de ori: cea a părăsirii Canadei de către Franța. Noua Franță, 1758. Tânărul și aventurierul Francois Le Gardeur preferă să hoinărească prin păduri, în loc să stea alături de familia sa, aflată la Quebec. Întâlnirea sa cu Marie-Loup, fiica morarului, bănuită de vrăjitorie, va sta la începutul unei pasiuni tumultuoase. Dar intervine istoria: englezii sunt pe punctul de a instaura un nou regim, care nu va lăsa loc de vise sau pasiuni acestor francezi abandonați de țara lor natală.

Noémie Godin-Vigneau
Noémie Godin-Vigneau
Marie-Loup Carignan
David La Haye
David La Haye
Francois le Gardeur
Juliette Gosselin
Juliette Gosselin
Young France Carignan
Vincent Pérez
Vincent Pérez
Intendant Le Bigot
Irène Jacob
Irène Jacob
Angélique de Roquebrune
Sébastien Huberdeau
Sébastien Huberdeau
Xavier Maillard
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
Father Thomas Blondeau
Tim Roth
Tim Roth
William Pitt

3 comentarii la “Battle of the Brave – Noua Franță (2004)

  1. Mentalitatea de invinsi tipic frantuzeasca explica f clar cum au pierdut Canada , la fel cum au pierdut de exemplu al doilea Razboi Mondial..Cat despre personaje..penibile…Larve frantuzesti corupte si tradatoare , preocupati doar de sex si de lacomia de bani si de functii….Si personaje din popor mediocre, incapabile sa lupte pt patria si dragostea lor, cersind dreptate si mila tocmai la javrele corupte, spre deosebire de englezi care si in filme si in realitatile istorice si-au asumat rolul de luptatori si invingatori..Pfff..Mi-a lasat un gust atat de amar , mai ales vazand cat de mult semanam cu acesti francezi penibili..

  2. Si inca ceva..Un popor atat de prost si las si un preot atat de infatuat care prin egoismul lui strigator la cer este cauza care impinge la moarte prin spanzuratoare personajul principal si care are nesimtirea sa ii ceara fetei sa se spovedeasca, in loc sa se spovedeasca el, ce mai poti spune de asemenea idioti?Efectiv, un film cu idioti , revoltator , cu atat mai mult cu cat seamana la indigo cu atatea filme frantuzesti despre istoria lor medievala, parca straduindu-se obsesiv sa arate lumii intregi cat de imbecili erau..Insusi faptul ca astazi urmasii lor sa falesc aratand lumii intregi cat de prosti au fost inaintasii , spune destul ca nu au evoluat prea mult.Cu tristete o spun..Multumesc si scuze..

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *