City of Life and Death (2009)

City of Life and Death (2009)

Gen film:
Lansat: 22 Apr 2009
IMDB:
7.7
/
10
-
9,944
voturi
Durata:
133 minute
Rating: N-15
Premii:
17 premii & 14 nominalizări

După ce trupele japoneze ocupă orașul Nanking, în 13 decembrie 1937, în circa șase săptămâni între 150 000 și 300 000 de chinezi sunt uciși de armata imperială. Ceea ce s-a întâmplat la Nanking și filmul dezvăluie este aproape imposibil de povestit sau descris. Mărturia aceastei pelicule, reflectând adevărul istoric, constituie un act de acuzație înfricoșător împotriva unor semeni care au sistematizat răul absolut.

Liu Ye
Liu Ye
Lu Jianxiong
Gao Yuanyuan
Gao Yuanyuan
Miss Jiang
John Paisley
John Paisley
John Rabe
Beverly Peckous
Beverly Peckous
Minnie Vautrin
Fan Wei
Fan Wei
Mr. Tang
Qin Lan
Qin Lan
Mrs. Tang
Ryu Kohata
Ryu Kohata
Officer Osamu Ida

6 comentarii la “City of Life and Death (2009)

  1. Film tare Despre ororile razboiului si mai ales dezumanizarea soldatilor din armatele de ocupatie si lipsa de limite macabre la care se poate ajunge din cauza asta
    Se pare ca e adevarat
    Bine inteles…totul are un pret si ….in final cineva trebui sa plateasca

    Scenariu regia camera jocul actorilor 10/10

    E un film pe care dupa ce il vezi continui sa te gindesti la el cel putin o luna dupa aceea si iti da o alta perspectiva Greutatilor simple din viata moderna de zi cu zi.cel putin asta mi s-a intimplat mie.

  2. Retineti insa ceva foarte important..Dezumanizarea era politica de Stat!!!De aceea in final ,lovitura cu bomba atomica a fost pe de o parte un act de justitie, un raspuns la atrocitatile comise prin cruzimea animalica a armatei japoneze, iar pe de alta grabirea finalului unui Stat primitiv al raului de tip medieval..Prin lectia primita Japonia s-a vazut obligata sa isi reconfigureze total mentalitatile, devenind azi una dintre cele mai civilizate tari din lume..

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *