Einstein and Eddington – Einstein și Eddington (2008)

Einstein and Eddington – Einstein și Eddington (2008)

Gen film:
Lansat: 23 Noi 2008
IMDB:
7.3
/
10
-
6,207
voturi
Durata:
94 minute
Rating: AP-12
Premii:
5 nominalizări

Filmul reprezintă o privire atentă asupra teoriei relativității dezvoltate de Albert Einstein și a relației lui cu omul de știință britanic Sir Arthur Eddington, primul fizician care i-a înțeles ideile.

David Tennant
David Tennant
Arthur Eddington
Richard McCabe
Richard McCabe
Frank Dyson
Andy Serkis
Andy Serkis
Albert Einstein
Patrick Kennedy
Patrick Kennedy
William Marston
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Winnie Eddington
Jim Broadbent
Jim Broadbent
Sir Oliver Lodge
Jacob Theato
Jacob Theato
Eduard Einstein
Callum Williams
Callum Williams
Hans Einstein

3 comentarii la “Einstein and Eddington – Einstein și Eddington (2008)

  1. Teoria relativitatii este de fapt creatia lui Poincare si Lorentz. Ca orice teorie, ea a fost imbunatatita ulterior de alti savanti. Einstein a fost unul dintre ei. Dar nu singurul. Cadrul matematic modern al teoriei relativitatii este creatia lui Minkovski.
    Cine nu crede, nu are decat sa citesca cartea lui Poincare – Stiinta si ipoteza – aparuta cu 3 ani inainte ca Einstein sa-si publice studiul. Va gasi acolo toate marile idei ale teoriei relativitatii.

  2. eu tare ma indoiesc ca in 1919 militarii germani stateau la masa in restaurant cu chipiurile pe cap sau cu castile pickelhaubl (cu tepusa in varf). erau prea gentlemani ca sa stea cu capul acoperit la masa. la fel, ma indoiesc ca einstein statea cu palaria pe cap la masa in vizita la unchiul lui… nici in secolul 21 nu se sta cu palaria pe cap la masa, daramite la inceput de secolul 20…
    si nu inteleg de ce l-au distribuit pe tiganul asta mustacios si vulgar in rolul lui einstein. einstein era un tip fragil si discret, amuzant si lipsit de expansiune, total invers fata de parodia asta de actor…

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *