February – The Blackcoat’s Daughter (2015)

February – The Blackcoat’s Daughter (2015)

Gen film:
Lansat: 16 Feb 2017
IMDB:
5.9
/
10
-
12,337
voturi
Durata:
93 minute
Rating: N-15
Premii:
6 nominalizări

În acest horror terifiant, două tinere (Emma Roberts și Kiernan Shipka), rămase blocate în vacanța de iarnă la școala cu internat la care studiază, sunt nevoite să înfrunte o forță malefică misterioasă.

2 comentarii la “February – The Blackcoat’s Daughter (2015)

  1. Este un horror de calitate care nu se bazeaza pe nici un „jump-scare” muzical gen deschizi si inchizi oglinda la baie sau alte elemente ieftine.totul e minutios si perfect pus in scena pe toata durata filmului. Daca decizi sa vizionezi filmul, trebuie sa faci imersiunea in universul acestor personaje.Nu e genul de film pe care il „vizionezi” in timp ce joci CS. Faci ori una, ori alta.

    Personajele sunt realiste si interactiunile lor inteligent gandite acumuleaza progresiv incarcatura emotionala care se elibereaza violent in ultimul act. Genul acesta mai e numit „slow burner”. Un alt exemplu de slow-burner e „Unforgiven” cu Clint Eastwood.

    Regia si cinematografia sunt parca extrase din filmele lui David Fincher – Se7en, Fight Club, The Social Network. Cadrele in general statice si la distanta distanta plaseaza personajul filmat in context, iar culorile terne sugereaza o atmosfera grea, bantuita in perfecta complementare a scenariului. Muzica contureaza sau descrie perfect sentimentele personajelor sau natura situatiei. Acordurile grele de vioara sfasie pe alocuri aducand sugestia de imemorial.

    Nu sunt multe filme pe care le vad in care toate elementele componente – actorii, scenariul, regia, cinematografia, muzica sunt atat de omogene, atat de bine organizate. Din cauza asta am vrut sa explic cat mai bine ce este filmul asta, fara spoilers, si de ce il recomand. Daca vrei ceva cu mai multa esenta, acesta e filmul potrivit. Detrimentul, repet, este ca trebuie sa treci la timpul lui. Sa te „uiti” la el.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *