Imperium: Nero – Imperiul: Nero (2004)

Imperium: Nero – Imperiul: Nero (2004)

Gen film:
Lansat: 23 Mai 2004
IMDB:
5.9
/
10
-
552
voturi
Durata:
192 minute
Rating: AP-12
Premii:
Fără premii

Filmul prezintă povestea impăratului roman Nero, al cincilea impărat roman al primei dinastii din istoria imperiului, cea iulio-claudiena. Este povestea despre cum cel mai puternic conducător al lumii a înnebunit și a dus Roma la un pas de distrugere. Filmul prezintă și poveștile de dragoste ale împăratului. Adoptat de Claudius, ajunge în anul 54 împărat al Romei, la numai 17 ani, cel mai tânăr împărat al Romei de până atunci. Nero este cunoscut pentru faptul că a persecutat creștinii pentru pretențiile sale artistice. De asemenea, este bănuit că a dat foc Romei și că și-a ucis mama și soțiile. Excentric, Nero a dorit construirea unei Rome de marmură. Lipsa resurselor materiale pentru îndeplinirea visului său, au dus finanțele imperiului în pragul falimentului. Cruzimile, veleitătile de artist, comploturile, eșecurile în dragoste l-au făcut pe împăratul zeu să înnebunească. A dus imperiul în pragul distrugerii, drept urmare sprijiniți de masele populare, senatorii îl declară inamic al statului. Nero nu avea unde să se ascundă și se sinucide.

4 comentarii la “Imperium: Nero – Imperiul: Nero (2004)

  1. Mult prea lung acest film . E adevarat Nero s-a sinucis , dar nu in felul acesta ,si nu a fost ars pe rug ca orice muritor . Oricum , film destul de bun !

  2. Eu cred ca aia care a făcut filmul a fost idioți, pai Caligula a domnit 4 ani 37, 41 iar pe Nero îl arata copil și după arata 10 ani mai târziu iar Caligula încă conducea 🤣🤣

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *