La vita e bella – Viața e frumoasă (1997)

La vita e bella – Viața e frumoasă (1997)

Gen film:
Lansat: 20 Dec 1997
IMDB:
8.6
/
10
-
630,300
voturi
Durata:
116 minute
Rating: AP-12
Premii:
3 premii Oscar. Alte 69 premii & 52 nominalizări

Filmul este o fabulă în stil chaplinian despre puterea imaginației de a se împotrivi crudelor realități din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Antisemitismul a atins în Italia cote maxime și, într-o zi, Guido și fiul său sunt ridicați de către forțele de ordine și internați într-un lagăr de concentrare. Pentru a rămâne alături de cei dragi, Dora cere să meargă și ea în lagăr. De acum încolo unicul scop al lui Guido este să-și salveze fiul și, mai ales, să salveze inocența acestuia,deorece nu vrea să ajungă precum este el.

Roberto Benigni
Roberto Benigni
Guido Orefice
Giorgio Cantarini
Giorgio Cantarini
Giosué Orefice
Giustino Durano
Giustino Durano
Eliseo Orefice
Lidia Alfonsi
Lidia Alfonsi
Signora Guicciardini
Horst Buchholz
Horst Buchholz
Dottore Lessing

9 comentarii la “La vita e bella – Viața e frumoasă (1997)

  1. CAPODOPERA !!! este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut! a inceput cu o mica caomedie dupa care s-a transformat intr-o drama destul de dureroasa si sa se sfarseasca cu un risc major asa incat un pausti sa castige un tanc in urma unui concurs si sa-si regaseasca mama. BENIGNI & NICOLETA nota 10 muzica la fel si cine nu o sa vada acest film o sa piarda o mare o placere a ceea ce inseamna FRUMOS !!!!!!!!!!!!!!

  2. stiam ca e clasat pe locul 3 dupa PIANISTUL in lista de filme de razboi dar nu la-m vizionat pina acum desi filmul Lista lui SCHINDLER la-m vizionat de cel putin 30 de ori si nu ma satur sa-l vizionez. filmul La vita e bella merita cele o 1000 de puncte .

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *