Leningrad (2009)

Leningrad (2009)

Gen film:
Lansat: 18 Oct 2011
IMDB:
6.1
/
10
-
4,226
voturi
Durata:
110 minute
Rating: N-15
Premii:
1 nominalizare

Film realizat în memoria unuia dintre cele mai tragice momente din Al Doilea Război Mondial-blocada de 900 de zile a Leningradului, care a început în 08.09.1941. Acțiunea filmului are loc în noiembrie 1941. Orașul este sub un asediu continuu, bombardamentele nu contenesc, dar cel mai deranjant pentru cei 2.887.000 este faptul că orașul a fost încercuit, anulându-se complet legătură cu restul lumii. De aici sute de mii de morți de boli, foame și canibalism. Singura șansă de a obține mâncare și medicamente era pe gheața lacului Ladoga și doar iarna. Fiecare zi pentru fiecare din locuitori se transformă într-o luptă pentru supraviețuire. De asemenea, filmul omagianză cei peste un milion de soldați căzuți în lupta pentru apărarea orașului.

Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Philip Parker
Mira Sorvino
Mira Sorvino
Kate Davis
Alexander Beyer
Alexander Beyer
Walter Hoesdorff
Christian Berkel
Christian Berkel
Vinkelmeyer
Eckehard Hoffmann
Eckehard Hoffmann
Adolf Hitler
Olga Sutulova
Olga Sutulova
Nina Tsvetkova

6 comentarii la “Leningrad (2009)

  1. Impresionant, mai ales finalul. Mulţumiri adminitraţiei site-ului şi o întrebare: cum e posibil să publicaţi un comentariu nazist? Mă refer la cel al lui cristine.

  2. Detest ca rusii fac acum in ucraina ce au facut nazistii in 40..43. Ca si in nordul georgiei acum ceva ani. In rest film impresionant si merita vazut..

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *