Malena (2000)

Malena (2000)

Gen film:
Lansat: 02 Feb 2001
IMDB:
7.5
/
10
-
91,483
voturi
Durata:
108 minute
Rating: N-15
Premii:
2 nominalizări Oscar. Alte 7 premii & 20 nominalizări

Orașul sicilian Castelcuto este înmărmurit și vrăjit de Malena, o femeie frumoasă rămasă singură după ce soțul acesteia a plecat la război. Provocatoare pentru firile pudibonde ale femeilor (de altfel, invidioase), dar și mai provocatoare pentru bărbații animalici din oraș, Malena îndură cu decență privirile insistente, bârfele, ocheadele pline de încărcătură erotică ale băieților. Nevoită să se descurce singură după ce află că soțul ei ar fi fost omorât în război, Malena întreține relații cu diverși bărbați dispuși să îi ofere bani. Ea este urmărită de Renato, un băiat de 12 ani asupra căruia, involuntar, Malena parcă aruncă o vrajă. El este, de altfel, singurul care își construiește o imagine frumoasă și pură despre ea. Un film care surprinde foarte bine felul în care invidia, primitivismul și instinctele neanderthaliene reușesc să înăbușe sufletul unei femei frumoase și onorabile.

Monica Bellucci
Monica Bellucci
Malena Scordia
Giuseppe Sulfaro
Giuseppe Sulfaro
Renato Amoroso
Luciano Federico
Luciano Federico
Renato's Father
Matilde Piana
Matilde Piana
Renato's Mother
Pietro Notarianni
Pietro Notarianni
Maléna's Father
Gaetano Aronica
Gaetano Aronica
Nino Scordia
Gabriella Di Luzio
Gabriella Di Luzio
l'amante del Barone
Angelo Pellegrino
Angelo Pellegrino
il segretario politico

15 comentarii la “Malena (2000)

  1. Un film bun,da foarte bun ca o poveste frumoasa foarte bine facut cum rar vezi, deosebit emotionant cu plin de vise plin de fantezii dar si despre iubirea adevarata cea care no uiti niciodata

 1. E primul film,la care las un comentariu.Si asta pentru ca m-a marcat foarte mult,intr-un mod profund,trist.Ma asteptam sa vad pareri impartite ,dar sunt numai opinii pozitive.Eu nu pot vedea frumosul din aceasta poveste,pentru ca stiu ca oamenii sunt in stare de asa ceva,cand stiu ca realitatea e la fel de crunta…poate nu s-a intamplat fix asa,dar cred ca au fost multe povesti asemanatoare si reale,in care invidia a preluat controlul si umanitatea era de mult disparuta.
  Iar personajul m-i se pare plin de lasitate,neinteles,judecat gresit,tacut atunci cand nu era momentul…mai ales finalul a fost unul dezamagitor.

 2. Impresionant! Cei mai multi dintre noi (barbatii) ne regasim in aceasta poveste; o iubire secreta si profunda, cred tocmai de aceea fiindca nu s.a implinit!

 3. Femeia- O Eva blamata,dorita,uzata,aruncata,revendicata,apreciata sau hulita,Malena,o femeie apartinand unor vremuri potrivnice ,a unei societati bolnave ,inchistate ,limitate ,cu semi masculi condusi de mame si la 60 de ani,fie tinuti sub papuc de nevestele urate si muncite care n-o pot vedea pe Malena (chiar nici cand nu era ,o femeie de moravuri usoare) doar pt ca era singura si frumoasa,sau cei care nu aveau acces la ea si „strugurii neatinsi” erau prea acrii,sau cei ce-au folosit-o au uitat sa fie pana la urma UMANI,barbatii au demonstrat pana la ultima picatura LASITATEA si PROSTIA …un singur copil a putut vedea clar dincolo de hormonii pubertatii ,a putut zari dragostea ,umilinta l-a care s-a supus o femeie frumoasa,singura in vreme de razboi ..Ura,ignoranta ,rautatea nascute din PROSTIE..Un singur om a inteles ,doar cel care a trecut prin sacrificiu si durere,sotul mutilat,care a inteles sacrificul facut de cei doi pe altarul patriotismului ,al unui razboi stupid ,unde vieti,suflete si inimi si-au pierdut calea …Dumnezeu sa ne aiba in paza ,numai vremuri din acestea sa nu apucam…Filmul o capodopera genului care ,daca esti un om sensibil si trecut prin viata te va face sa plangi,sa zambesti si ,intr-un final sa speri,ca undeva ,candva Soarele daca inca nu ti-a suras,va veni si pe strada ta..Cu drag,acest film vi-l recomand,dar il recomand unor minti deschise,unor oameni maturi,unor oameni incercati de viata,sau celor cu un grad de educatie peste medie!(Eu una l-am vazut si revazut,pt ca NICIOADATA in viata asta sa nu judecati si sa nu spuneti NICIODATA,viata ,destinul se poate schimba intr-o fractiune de secunda,iar cel sau cea pe care o judeci acum si de care razi ,sa nu ii iei tu sau cineva drag tie locul…Atentie ,suntem niste furnici ,putini din furnicile astea se vor ridica si vor ramane la loc de cinste…Iubiti,si iertati…Ce a facut sotul Malenei se numeste iubire…Ce a facut ea,se numeste recunostinta,umilinta si iubire!

 4. Un film excepțional, chiar aş putea spune ca ma regăsesc in acest film, si sunt sigur ca sunt si alți bărbați care se regăsesc in aceasta poveste…

 5. O prostie de film.Am vrut sa il inchid dupa 10 minute,dar am stat pana la sfârșit doar din cauza comentariilor.(credeam ca cine stie ce o sa se întâmple,dar s-a intamplat exact ce se gaseste si intr-un trailer pe tiktok)
  O lălăială de film,o nebunie,idea hai sa zic ca e buna, dar făcând filmul vazut din partea copilului ăla e chiar aiurea.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *