Malena (2000)

Malena (2000)

Gen film:
Lansat: 02 Feb 2001
IMDB:
7.5
/
10
-
91,483
voturi
Durata:
108 minute
Rating: N-15
Premii:
2 nominalizări Oscar. Alte 7 premii & 20 nominalizări

Orașul sicilian Castelcuto este înmărmurit și vrăjit de Malena, o femeie frumoasă rămasă singură după ce soțul acesteia a plecat la război. Provocatoare pentru firile pudibonde ale femeilor (de altfel, invidioase), dar și mai provocatoare pentru bărbații animalici din oraș, Malena îndură cu decență privirile insistente, bârfele, ocheadele pline de încărcătură erotică ale băieților. Nevoită să se descurce singură după ce află că soțul ei ar fi fost omorât în război, Malena întreține relații cu diverși bărbați dispuși să îi ofere bani. Ea este urmărită de Renato, un băiat de 12 ani asupra căruia, involuntar, Malena parcă aruncă o vrajă. El este, de altfel, singurul care își construiește o imagine frumoasă și pură despre ea. Un film care surprinde foarte bine felul în care invidia, primitivismul și instinctele neanderthaliene reușesc să înăbușe sufletul unei femei frumoase și onorabile.

Monica Bellucci
Monica Bellucci
Malena Scordia
Giuseppe Sulfaro
Giuseppe Sulfaro
Renato Amoroso
Luciano Federico
Luciano Federico
Renato's Father
Matilde Piana
Matilde Piana
Renato's Mother
Pietro Notarianni
Pietro Notarianni
Maléna's Father
Gaetano Aronica
Gaetano Aronica
Nino Scordia
Gabriella Di Luzio
Gabriella Di Luzio
l'amante del Barone
Angelo Pellegrino
Angelo Pellegrino
il segretario politico

10 comentarii la “Malena (2000)

    1. Un film bun,da foarte bun ca o poveste frumoasa foarte bine facut cum rar vezi, deosebit emotionant cu plin de vise plin de fantezii dar si despre iubirea adevarata cea care no uiti niciodata

  1. E primul film,la care las un comentariu.Si asta pentru ca m-a marcat foarte mult,intr-un mod profund,trist.Ma asteptam sa vad pareri impartite ,dar sunt numai opinii pozitive.Eu nu pot vedea frumosul din aceasta poveste,pentru ca stiu ca oamenii sunt in stare de asa ceva,cand stiu ca realitatea e la fel de crunta…poate nu s-a intamplat fix asa,dar cred ca au fost multe povesti asemanatoare si reale,in care invidia a preluat controlul si umanitatea era de mult disparuta.
    Iar personajul m-i se pare plin de lasitate,neinteles,judecat gresit,tacut atunci cand nu era momentul…mai ales finalul a fost unul dezamagitor.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *