Maria, Regina României (2019)

Maria, Regina României (2019)

Gen film:
Lansat: 07 Mai 2021
IMDB:
7.4
/
10
-
1,849
voturi
Durata:
110 minute
Rating: N-15
Premii:
2 premii & 1 nominalizare

Filmul prezintă participarea regală la Conferința de Pace de la Paris, care a avut loc în 1919, după Primul Război Mondial. Maria a petrecut săptămâni întregi în Anglia și Franța, negociind în numele țării ei și încercând să obțină recunoașterea deplină pentru schimbările suferite de România după Marele Război. Filmul examinează rolul ei personal în negocieri, precum și opoziția de care s-a lovit acasă și în străinătate, în timp ce familia ei regală are probleme într-o lume aflată în plină schimbare.

Roxana Lupu
Roxana Lupu
Queen Marie
Daniel Plier
Daniel Plier
King Ferdinand
Emil Mandanac
Emil Mandanac
Prince Știrbei
Adrian Titieni
Adrian Titieni
Ion Brătianu
Anghel Damian
Anghel Damian
Prince Carol II

11 comentarii la “Maria, Regina României (2019)

  1. Maria e cunoscută mai ales pentru două lucruri: a făcut un copil cu Barbu Știrbei și a înstrăinat Castelul Bran. „Meritele” ei în primul război mondial sunt doar o invenție a propagandei oficiale.

    1. Vorbesti doar ca sa te afli in treaba. Stii tu ce a facut ea,stim noi ce a facut ea?Adevarul ca a facut mai mult pentru Romania,decat oricine altcineva,desi nu era Romanca.

  2. exagerate da, dar inventie nu cred.nu mai cauta doar partile rele apreciaza ce ti-a oferit si incearca tu sa faci ceva pentru tara asta daca poti mai bine ,nu mai arunca cu noroi ca te murdaresti pe maini.

  3. Noi când o sa învățăm sa nu mai judecam pe cel de langa noi – o sa prosperam. Pana aducem numai critici la orice credem ca știm noi mai bine nu sa prosperam pe vecii dor știm sa judecam!

  4. Probabil ca n-a fost de ajuns ce a facut regina asta pentru noi, ca a mentinut Romania intreaga si a ramas dedicata unui popor chiar daca nu era al ei prin sange, ca in timp de batalii ea era pe front ingrijind ranitii alaturi de infirmiere in loc sa fuga intr-un loc la caldurica sa fie pazita ca era regina…. desigur ca s-a incercat denigrarea ei dupa ce i-a murit regele ca sa fie inlaturata, ceea ce s-a si reusit, ca doar a exilat-o chiar fiul ei….

  5. Propaganda ca sa ce? Pt ce? Ca ea era Regina deja!!! Propaganda poate pt denigrarea si inlaturarea ei pt ca a reusit sa pastreze Romania intreaga, ea – singura ca femeie pe atunci!!!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *