Melancholia (2011)

Melancholia (2011)

Gen film:
Lansat: 26 Mai 2011
IMDB:
7.2
/
10
-
170,924
voturi
Durata:
135 minute
Rating: N-15
Premii:
35 premii & 95 nominalizări

Pământul este amenințat de ciocnirea cu o planetă mult mai mare în această abordare foarte europeană a lui Lars von Trier a genului disaster movie. Drama povestește viața și relația a două surori ce vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată amenință să se ciocnească de planeta noastră. Acțiunea filmului se centrează pe nunta personajului jucat de Kristen Dunst, prezentată inițial ca un moment fericit, dar care ulterior este perturbată de intrigi din sânul familiei și de apariția neprevazută a unei planete ce fusese până atunci ascunsă de Soare și care, acum, amenință să intre în coliziune cu Pământul.

11 comentarii la “Melancholia (2011)

  1. Nu-i așa că ne isterizăm la un cadru mai lunguieț ? Ni se întâmplă țâfna asta pentru că suntem legumizați de tehnologhie . Cele câte-va sute de bpm-uri cu care cântă acest Matrix în care ispășim păcatele protopărinților ne-au atrofiat puterea răbdării și ne-au prefăcut într-o rasă de făpturi capricioase . Și unii dintre noi, care între timp au devenit majoritari , nu mai sunt nici măcar nește capre , ci „niște”-ntr-un fel de porumbiște . Pentru că sunt urmașul celor care-și ritmau viețuirea după viteza carului tras de boi , mi-a plăcut „Melan-cholia”. Pentru urmașii celorlalți ( care între timp au devenit majoritari ) recomand cu căldură „Awara” .

  2. a puncat bine depresia si anxietatea omeniri si chiar daca scenariu e putin tras de par nu poate fii inposibil , dar pentru cei acre au trecut printr.o depresite li se va parea o capodopera , mai ales cand stii ca deja lumile <> s.au ciocnit si e deja a murit si nu mai are ce pierde chiar ma distrat si intristat sa vad compprtamentul altora , pe scurt filmu e bun doar pentru cei care o sa.l inteleaga si nu neaparat cum am spus eu sau cum a dorit autoru sa.l faca si pentru ce stari va aducel el , doar uitativa si lasati sa curga acel rolarcostar e emoti.

  3. ,,Pe culmile disperarii,, – cam asta este vibeul pe care filmul mi l-a transmis mie.
    Pana la urma e SF deci, special si foarte subtil as zice, care la final se desprinde de ,,realitate,,

  4. Pur si simplu magnific filmul, un film greu pentru cine nu a mai vazut asemenea filme. Cone tine multa psihologie umana, pe langa astronomie, drama. Un film bine facut.

  5. Am cautat filmul pe google cuvintele cheie sfarsitul lumii, recunosc ca drama sf nu reprezinta actiune, m-am uitat primele 5 minute si mi-am pierdut rabdarea, am sarit ceva timpi actiunea se petrece in secolul trecut? cred, pacat frumos plot pacat de abordare clar opera fara actiune nu m-a prins

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *