Memoirs of a Geisha – Memoriile unei Gheișe (2005)

Memoirs of a Geisha – Memoriile unei Gheișe (2005)

Gen film:
Lansat: 23 Dec 2005
IMDB:
7.4
/
10
-
135,824
voturi
Durata:
145 minute
Rating: AP-12
Premii:
3 premii Oscars. Alte 29 premii & 47 nominalizări

În 1929, Chiyo, o fetiță de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheișe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă pe frumusețea ei uimitoare. Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheișa Sayuri, pregătită cu toate aptitudinile sociale și artistice de care e nevoie pentru a supraviețui în societatea japoneză a secolului trecut. Al Doilea Război Mondial amenință însă atât Japonia, cât și viața lui Chiyo.

Mako
Mako
Sakamoto
Elizabeth Sung
Elizabeth Sung
Sakamoto's Wife
Thomas Ikeda
Thomas Ikeda
Mr. Bekku
Gong Li
Gong Li
Hatsumomo
Tsai Chin
Tsai Chin
Auntie

6 comentarii la “Memoirs of a Geisha – Memoriile unei Gheișe (2005)

  1. Un film desăvârșit, o adevărată artă a sentimentelor si de asemenea, o explorare a trecutului femeilor care personal, m-a făcut sa mă bucur ca m-am născut in acest secol.

  2. Un film exceptional ,dintr-o alta cultura ,care te introduce in tainele acestei ietide gheisa ,o viata necunoscuta multora dintrenoi ,dar care te responsabilizeaza inca din copilarie.Totul este o arta ,iar maiestra cu care a fost realizat acest film ,i-a adus cele trei premii Oscar binemeritate. O capodoera care te tine in suspans si care iti arata frumusetea acelor locuri unde ciresii infloresc ca si o binecuvantare de la Dumnezeu .Un film de nota 10 cu pls .Multumim !!!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *