Parasite (2019)

Parasite (2019)

Gen film:
Lansat: 30 Mai 2019
IMDB:
8.5
/
10
-
21,792
voturi
Durata:
132 minute
Rating: N-15
Premii:
4 premii Oscar. Alte 241 premii & 231 nominalizări

Familia lui Ki-taek, de patru persoane, este unită dar toţi sunt şomeri, cu un viitor sumbru în faţă. Fiul, Ki-Woo, este recomandat de către un prieten, student la o facultate de prestigiu, pentru un post bine plătit, lucru care dă naştere la speranţe privind un venit stabil. Înarmat cu aceste speranţe, Ki-Woo merge pentru un interviu la locuinţa familiei Park, proprietarul unei firme globale de IT. Ki-Woo o întâlneşte acolo pe Yeon-kyo, frumoasa gazdă. Totuşi, după această primă întâlnire, un lung şir de incidente vor avea loc.

Song Kang-ho
Song Kang-ho
Kim Ki-taek
Lee Sun-kyun
Lee Sun-kyun
Park Dong-ik
Cho Yeo-jeong
Cho Yeo-jeong
Yeon-kyo ( Mr. Park's wife )
Choi Woo-shik
Choi Woo-shik
Ki-woo ( Ki-taek's son )
Park So-dam
Park So-dam
Ki-jung ( Ki-taek's daughter )
Lee Jung-eun
Lee Jung-eun
Moon-gwang
Chang Hyae-jin
Chang Hyae-jin
Chung-sook ( Ki-taek's wife )

39 comentarii la “Parasite (2019)

 1. deosebit de rafinat si are un firesc ce in filmele coreene gasesti de multe ori. Merita! E posibil sa iti modifice starea de spirit din anumite asocieri dar eu cred ca per ansamblu reprezinta un plus datorita scenariului bun si a actorilor. poate si parfumul occidental iti da senzatia de apropiere. Viznionare placuta si multumim pentru film!

  1. Ascultand-ul pe CTP m-a convins orecum sa-l vad,zic omu e calificat stie despre ce vorbeste,dar e mult mai slab decat ma asteptam.Tema filmului putea fi muuuuult exploatata,intoarsa pe toate partile in asa fel incat putea genera un film extraordinar dar nu este cazul.Recunosc ca inceputul era datator de sperante, dar spre final usor ,usor a devenit banal

 2. Un film excepțional! Da, merită toate premiile pe care le-a luat. Un film de mare creație și regizorală, și din punct de vedere al scenariului, și imagine, și muzică și, mai ales, complexitate psihologică… Un film cutremurător de trist… Ca lumea în care trăim… Mulțumesc!

 3. O idioțenie. Prost realizat, pe o idee veche de când lumea – in toată istoria cinematografiei un film din trei are aceiași tema, iar actorii, falși pana la refuz, deloc naturali, se vede la fiecare fraza cum citesc de pe plotter… Ma întreb cum de a fost in prima instanta nominalizat, darămite sa mai ia și 4 Oscar-uri.

  1. Cred că le pare rău că nu au venit la tine să îi jurizezi și i au lăsat pe ‘ăia’ sa le înmâneze câteva oscaruri. Ce o fi fost în capul lor nu știu!

 4. NU, nu mi-a plăcut. Plictisitor!!! Suntem sătui să vedem zilnic astfel de scenarii în realitate, si mult mai bine jucate pentru ca sunt originale…

 5. Mie mi-a placut. Ca e ”prost realizat…iar actorii, falși până la refuz” e doar părerea lui Sorin. Intr-adevăr un scenariu original, cu ridicol, cu umor întunecat și aspru, așa cum numai sărăcia o generează… Regizorul surprinde violența și situația absurdă care degenerează de la un simplu gest de umilire. Cunosc cinematografia coreeană și are o naturalețe în exprimare pe care nu o mai regăsesc în cinematografiea occidentală. Și actori buni!

 6. Ce imbecilitate de film. va dati seama in ce lume traim daca astfel de mizerii castiga premiul Oscar si mai e si multimea de „maimute” care apreciaza acest „rahat” de film.

 7. Mie mi s-a părut a fi invers. Adică destul de plictisitor în prima parte. Categoric, filmul explodează în ultimele 40-50 de minute. Și e făcut oarecum în stil Almodovar, ridicol uneori dar brutal, mai ales în final, aparent simplist dar cu replici pline de tâlc („oamenii care circulă cu metroul miros”). Un film bun dar nu de Oscar.

 8. multi nu stiti sa apreciati un film bun,in special romanii ..criticati in continuare si faceti filmul” Vulpita Viorel” foarte faimos si original.,,cei cu minte slaba nu inteleg genul acesta de filme ,,si se vede … cat despre actori .nota 100 din 10

 9. Un film despre conditia sociala si cum se reflecta relatiile de familie in ea. despre demnitate,respect,conservare,foarte multe de zis..

 10. Este un film reusit si realist despre absurditatea vietii. Aceleasi evenimente privite prin optica celor realizati si mai ales a celor saraci ( o tragi -comedie).

 11. o porcarie extrem de prost realizat..cu actori care de fapt sunt niste oameni de pe strada..ca actori..nu ai cum sa numesti asemenea personaje…ceea ce demonstreaza ca decernarea premiilor Oscar a demult doar o afacere…si eu sunt fan filme coreene..dar asta..e mai mult decat o mizerie, ;;e;;…doua mizerii!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *