Războiul Regelui – The King’s War (2016)

Războiul Regelui – The King’s War (2016)

Gen film:
Lansat: 10 Mai 2016
IMDB:
8.2
/
10
-
95
voturi
Durata:
47 minute
Rating: AG
Premii:
Fără premii

Puţini ştiu ce s-a întâmplat, de fapt, pe 23 august 1944 şi cine au fost actorii principali ai schimbării. Cuvinte ca “lovitură de stat”, “război” şi “comunişti” sunt folosite de multe ori în aceeaşi frază, fără să se ştie nimic despre curajul pe care un rege de nici 23 de ani l-a avut atunci când s-a pus de-a curmezişul planului lui Hitler. Detaliile loviturii de stat care a înlăturat guvernarea dictatorială, reacția lui Hitler, decizia acestuia de a bombarda Palatul Regelui în speranța de a-l omorî pe tânărul monarh, coșmarul domniei rusești și exilul inevitabil al regelui sunt doar câteva dintre subiectele despre care telespectatorii vor afla noi informații, povestite chiar de către Regele Mihai I.

12 comentarii la “Războiul Regelui – The King’s War (2016)

 1. un rege care a tradat . drept recompensa a primit ordinul pobeda .de la un ministru. nici macar din mana liui stalin.
  in urma acestei ispravi junele a abdicat …..pentru mine si urmasii mei …. renuntand la titlul de rege atat pemntru el cat si pentru urmasii lui.
  la plecarea din tara regalistii inca mnai urla ca a plecat cu mana in buzunar fluierand a dor si jale din cauza comunistilor uitatnd sa precizeze4 ca renumita revista Forbes l-a declarat intre cei mai bogati monarhi ai lumii cu o avere de 25 milioane de dolari.tot regalistii vor spune ca saracul rege a fost nevoit sa…. bla bla bal . ori din cotetul de gaini si sau din atelierul auto unde regina se murdarea voiioasa pe maini nu faci 25 de milioane de dolarei.
  subventiile primite de la comunisti si mai apoi de la guvernele roamaniei au dus la falsa idee ca vor putea sa recupereze tronul .
  in esenta filmul este partinitor iar faptul ca actorul; principal este insusi cetateanul mihai este cu atat mai aproape de o nulitate absoluta ca insasi existenta acestui asa zis rege .
  tradarea casei de hohenzolern o gasiti pe google.

 2. total de acord cu un roman de mai sus.adaug ce a spus bunica mea care l-a cunoscut …era frumos maica,dar prost .pacat ca poporul asta a ramas la stadiul de opinca si nu stie istorie.

 3. Nu cred ca faptul ca am intors armele a facut mare diferenta pentru noi ca romani… Pentru toate celelalte forte implicate in razboi da, dar pt noi nu pt ca multi din soldatii romani au ajuns in Siberia si am fost tratati ca invinsi. Romania a cedat comunimului fara o lupta… poate ar fi fost mai rau daca luptam pana la capat poate Rusia avea motiv sa ia toata moldova sau poate am fi avut altfel de comunism in care vointa Romana de a avea un comunism mai liberal s-ar fi simtit! Cine stie istoria e deja scrisa si nu mai putem schimba nimic, orcine castiga oricum impunea conducerea in Romania si aceastia din pacate n-au fost nazistii pt ca au pierdut, nici vesticii pt ca n-au vrut asa ca am ramas singuri pe mana rusilor! Regele Mihai a fost un naiv si cred ca ar fi trebuit sa lupte mai mult cu comunistii nu sa plece din tara ca un las daca tot el ne-a ales calea trebuia sa stea si el sa vada cum e comunismul in Romania!

  1. Sa lupte cu comunistii?!Cum ar fi putut cu rusii stapani in tara?Regele nu a plecat din tara de buna voie ci a fost alungat de slugile rusilor la ordinul lui Stalin.

 4. ,,…era frumos maica,dar prost,,. Prost cand a reusit actul de la 23 august,aproape un copil fiind?Horthy de exemplu nu a reusit.Si in Italia s-au macelarit intre ei.Rezistenta noastra nu mai avea niciun rost.Doar transforma tara in teatru de razboi.Iar soarta ne-ar fi fost aceeasi, cu comunistii la putere,iar tara total distrusa si milioane de morti.In plus nu mai vedeam Ardealul de nord.
  PS:V -ati intrebat ce se intampla daca noi continuam lupta alaturi de germani,iar in spate Horthy reusea sa iasa din razboi?Care ar fi fost situatia Transilvaniei in acest caz?Nici nu vreau sa-mi imaginez.

 5. Istorie scrisa de straini,adoptata de#rezist,promovata la tv si in filme..invatati nimic..nu stiti si nici nu va intereseaza istoria neamului deloc..filmul este o aberatie vomitiva! regele mihai TRADATOR de neam =istorie

 6. Regele României a plecat falit. Forbes declarase că este bogat înainte de gonirea din țară. Este știut că prieteni apropiați de familie, afaceriști și însuși Regina Angliei au sprijinit financiar pe rege și mama sa. Sub casa regală română, țara noastră este în hotarele de astăzi, și nu pot să fiu părtaș cu proștii ce declară aici că au fost uzurpatori și trădători. „PROSTI DAR MULTI” a fost răspunsul cuiva, în negura istoriei noastre, și așa se întâmplă pana în zilele noastre. Să vă fie rușine!!!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *