Rear Window – În spatele ferestrei (1954)

Rear Window – În spatele ferestrei (1954)

Gen film:
Lansat: 01 Sep 1954
IMDB:
8.4
/
10
-
419,441
voturi
Durata:
112 minute
Rating: AP-12
Premii:
4 nominalizări Oscar. Alte 6 premii & 9 nominalizări

În 1950, undeva în New York, un fotograf, rămâne paralizat în urma unui accident. Neputând să se deplaseze, Jeff își petrece aproape tot timpul observându-i pe vecini. Curios să afle cât mai multe, el începe să-l bănuiască pe vecinul de alături că și-a omorât soția. Neputând să facă prea multe de unul singur, el apelează la prietena lui, Lisa Freemont, și la infirmiera Stella ca să-l ajute să facă cercetări.

James Stewart
James Stewart
L.B. "Jeff" Jefferies
Grace Kelly
Grace Kelly
Lisa Carol Fremont
Wendell Corey
Wendell Corey
Thomas Doyle
Raymond Burr
Raymond Burr
Lars Thorwald
Judith Evelyn
Judith Evelyn
Miss Lonelyheart
Georgine Darcy
Georgine Darcy
Miss Torso

3 comentarii la “Rear Window – În spatele ferestrei (1954)

  1. Ăsta e filmul original al celui din 98 cu Christopher Reeve (Superman).
    Rămâne de văzut cât e de bun, având în vedere că suntem obișnuiți cu CGI și super-eroi care zboară, se transformă în mașini, sar de pe clădiri etc.

  2. Pe bune, Francisc? Ai scris ceva asa, ca sa te afli in treaba. Filmul este la fel de bun acum, ca si in anul in care a fost lansat. Nu tine de vechime. Tine de perceptie, gusturi, stare si personalitate. Revazut a 5-a oara cu drag, in decursul anilor. Este pentru prima oara cind nu ma pot abtine si dau coment.

  3. Dintre toate filmele lui Hitchcock, acesta este preferatul meu. Intr-o cariera care se intinde pe multe decenii, Hitchcock a fost mereu in pas cu timpurile, fara sa se refugieze in nostalgie si sa se planga ca „nu se mai fac filme ca pe vremuri”. Am ales acest film, pentru ca are acea tematica „un om obisnuit, prins intr-o situatie neobisnuita”, dar fara sa fie vorba de situatia „l-au confundat cu un mafiot, acum trebie sa fuga de alti mafioti, fara sa stie de ce”. Subiectul este foarte ofertant, personajul este imobilizat, si privind de la fereastra, afla despre vecinii lui, mai multe lucruri decat si-ar fi dorit. De aici, povestea poate pleca in orice directie.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *