Rose (2011)

Rose (2011)

Gen film:
Lansat: 03 Feb 2012
IMDB:
7.6
/
10
-
3,059
voturi
Durata:
90 minute
Rating: AP-12
Premii:
16 premii & 5 nominalizări

Roza, o femeie din Mazuria, o regiune din nord-estul Poloniei, este căsătorită cu un soldat german care e ucis în timpul războiului. Rămasă singură la fermă, ea se chinuie să supraviețuiască, dar e lipsită de apărare atat împotriva soldaților ruși care violează ca formă de răzbunare, cat si împotriva polonezilor care s-au pus pe tâlhării și furturi fiindcă au ajuns la disperare. Orice lege aflată în vigoare înainte e trecută acum cu vederea, fiecare trăind numai după legea junglei. Roza găsește sprijin la Tadeusz, un fost ofițer în armata poloneză, care a supraviețuit revoltelor din Varșovia iar acum încearcă să-și ascundă identitatea.

3 comentarii la “Rose (2011)

  1. Filmul iti lasa o impresie puternica,tristete si mila pentru oamenii care au suferit atatea nedreptati in timpul razboiului. Aceste lucruri trebuie spuse,in timpul comunismului ne-au fost ascunse ,sa nu suparam marele frate de la rasarit.

  2. Trista lectie de viata. Cei mici, la sfirsitul unei crize, stau capra la cheremul invingatorilor. Nu multi au curajul si credinta lui Tadeusz, dar macar prin puterea exemplului.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *