Schindler’s List – Lista lui Schindler (1993)

Schindler’s List – Lista lui Schindler (1993)

Gen film:
Lansat: 04 Feb 1994
IMDB:
8.9
/
10
-
1,195,574
voturi
Durata:
195 minute
Rating: N-15
Premii:
7 premii Oscar. Alte 83 premii & 50 nominalizări

Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Liam Neeson
Liam Neeson
Oskar Schindler
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Itzhak Stern
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Amon Göth
Caroline Goodall
Caroline Goodall
Emilie Schindler
Jonathan Sagall
Jonathan Sagall
Poldek Pfefferberg
Embeth Davidtz
Embeth Davidtz
Helen Hirsch
Malgorzata Gebel
Malgorzata Gebel
Wiktoria Klonowska
Mark Ivanir
Mark Ivanir
Marcel Goldberg

28 comentarii la “Schindler’s List – Lista lui Schindler (1993)

  1. Cam asa fac si „militiile” actuale cu cei care nu se supun puterii absolute; cred ca in doi ani si noi vom fi impuscati in ceafa fara motiv…nazistii sunt printre noi

  1. Termina!! nu e popor mai mintit si sugrumat cum e poporul german. Propriul guvern, care, apropos, nici macar nu au origini germane, isi bat joc de nemti in mod diabolesc!

 1. Spre rusinea mea, e prima data cand vad filmul cap-coada. Magistrala productie, exceptional film… cu lacrimi de cateva ori. Multumesc

 2. Un film foarte frumos si foarte bine facut,am citit foarte mult si am vazut foarte multe filme si documentare despre razboi si masacrul facut de nemti,da chiar asa sa intamplat masacrau evreii,se dorea disparitia rasei.
  chiar ma mir cum sa dat voie la un asa film despre uciderea in masa a evereiilor,oricum filmul mia placut la nebunie.
  10+

 3. Nu pot sa cred ce vremuri au fost pe atunci,Isuse ai milă. Multumim lui Dumnezeu ca noi cei din prezent nu ne-am născut în vremurile alea..tare greu.. Filmul nota 10,foarte trist film ,mai ales cand stii ca chiar s-au întâmplat aceste lucruri..cu greu am rezistat pana la final.

 4. Oskar Schindler a salvat 1100 de evrei germani o să plătească fiecare picătură de sânge care a curs 6.000.000 de evrei morți în 6 ani și un om pe nume Oskar Schindler a salvat 1100 de evrei acest om este bine cuvântat nu a ucis niciodata a salvat oameni noi toți evrei nemți ruși japonezi etc.
  Suntem toți oameni .
  Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Oskar Schindler.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *