The Aviator – Aviatorul (2004)

The Aviator – Aviatorul (2004)

Gen film:
Lansat: 25 Dec 2004
IMDB:
7.5
/
10
-
308,416
voturi
Durata:
170 minute
Rating: AP-12
Premii:
5 premii Oscar. Alte 81 premii & 130 nominalizări

Unul dintre cele mai interesante personaje ale secolului XX, Howard Hughes (industriaș, producător de film și unul din marii inventatori americani) se consideră mai presus de toate, aviator. În această poveste spectaculoasă, regizorul Martin Scorsese pune în prim plan cea mai prolifică perioadă din viața lui Hughes (Leonardo Dicaprio)-cea din anii ‘20 până în ‘40. A fost o perioadă cu mari invenții în domeniul aeronauticii, povești de dragoste (inclusiv cea cu Katharine Hepburn, interpretată de Cate Blanchett) și bătălii crunte între corporații. Fiți gata pentru o călătorie extraordinară, alături de un miliardar excentric, geniu și nebun în același timp.

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Howard Hughes
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Katharine Hepburn
Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Ava Gardner
John C. Reilly
John C. Reilly
Noah Dietrich
Alec Baldwin
Alec Baldwin
Juan Trippe
Alan Alda
Alan Alda
Senator Ralph Owen Brewster
Ian Holm
Ian Holm
Professor Fitz
Jude Law
Jude Law
Errol Flynn

3 comentarii la “The Aviator – Aviatorul (2004)

  1. Cu Martin Scorsese regizor și DiCaprio în rolul principal nu putea ieși altceva decât un film de referință pentru aviație. Excepțional. Recomand.

  2. E interesanta constructia interioara a personajului:clivajele mintale apar doar in momente de repaus;mobilizarea este exemplara in sarcini;totul pare o amplificare a fricilor si amenintarilor resimtite in copilaria timpurie;ipohondria apare ca o reflectare materiala a aspiratiei spre claritate,precizie,eficienta;genial construit personajul,cum geniale au fost inventiile,cu tropism maxim spre inventie,autodepasire,cu pretul combustiei interioare;minunat film!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *