The Iron Lady – Doamna de Fier (2011)

The Iron Lady – Doamna de Fier (2011)

Gen film:
Lansat: 13 Ian 2012
IMDB:
6.4
/
10
-
96,293
voturi
Durata:
105 minute
Rating: AP-12
Premii:
2 premii Oscar. Alte 23 premii & 47 nominalizări

Drama biografică „The Iron Lady” relatează prin intermediul flash-back-urilor, din perspectiva unei Margaret Thatcher îmbătrânite, fragile și cu o stare de sănătate precară, urcușurile și coborâșurile din cariera politică a acestei femei de excepție, concentrându-se pe controversatele acțiuni pe care le-a întreprins aceasta în cele 17 zile ce au precedat izbucnirea conflictului armat din Insulele Falkland în anul 1982. În anul 1974, în pofida sfaturilor înțelepte ale soțului ei Denis, care îi reproșează că pune profesia și ambițiile personale mai presus de familia reprezentată de el și de cei doi copii ai lor pe nume Carol și Mark, Margaret Thatcher își propune să se impună pe scena politică dominată de bărbați și să îl învingă pe Edward Heath în lupta pentru preluarea conducerii Partidului Conservator, ceea ce se și întâmplă un an mai târziu. Ascensiunea Doamnei de Fier este încununată în anul 1979 de numirea în funcția de Prim-Ministru al Marii Britanii, devenind prima femeie din istoria țării care a ocupat o astfel de demnitate publică și care, în intervalul mai 1979 – noiembrie 1990, a câștigat trei mandate consecutive, trecând peste barierele de sex și clasă socială.

Meryl Streep
Meryl Streep
Margaret Thatcher
Harry Lloyd
Harry Lloyd
Young Denis Thatcher
Jim Broadbent
Jim Broadbent
Denis Thatcher
Iain Glen
Iain Glen
Alfred Roberts

3 comentarii la “The Iron Lady – Doamna de Fier (2011)

  1. Da, mult! Foarte bine realizat si interpretat personajul principal, atmosfera ,tipic britanica,iar mesajul- cel putin pt. mine este foarte clar: sa lupti cu toata forta ta sa faci bine poporului tau chiar daca masurile nu sunt populare, pe scurt, sa-ti faci datoria indiferent de greutati!!!

  2. un omoagiu adus celui mai bun premier britanic de dupa al doilea razboi mondial. thatcher a fost o forta nu numai pentru britanici, ci pentru toata lumea libera. iar meryl streep face un rol fenomenal. multumesc pentru acest film.

  3. Filmul este excelent. Traducerea este execrabila… De exemplu, pencil este creion si nu stilou, sau Labour este Partidul Laburist si nu clasa muncitoare……

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *