The Long Road to War (2018)

The Long Road to War (2018)

Gen film:
Lansat: 17 Oct 2018
IMDB:
9.3
/
10
-
108
voturi
Durata:
117 minute
Rating: AP-12
Premii:
Fără premii

Acest documentar analizează cauzele Primului Război Mondial, din secolul al XIX-lea până la asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand.

7 comentarii la “The Long Road to War (2018)

  1. O fila importanta de istorie care trebuie cunoscuta, pentru a nu se mai repeta. Din pacate, dupa incheierea macelului ,mondial 1914 – 1918, omenirea a rasuflat usurata doar pana-n 1939, cand un alt kaiser care nu mai incapea in propriile teritorii, a inceput un macel si mai si, iar acum ne aflam in preajma unui alt macel mondial, initiat tot de catre militaristii criminali, carora nu le mai ajung teritoriile cucerite, acum vor puterea absoluta, se vor regii planetei. Felicitari pentru acest documentar de exceptie

  2. 31.57 pai daca rusia fusese invinsa de japonia, iar germania se gandea anterior pe cine sa atace, pe franta sau pe rusia, de ce nu a atacat rusia? rusia era deja fezandata de japonezi, era o prada sigura pentru armata germana, aliata cu austro-ungaria, eventual. nu cred ca s-ar fi opus cineva din europa, iar lumea de azi ar fi fost poate mai pasnica si mai dezvoltata, daca rahatul rusesc era eliminat de pe harta la inceputul secolului XX.

  3. a fost interesant, dar cum regzorul si finantatorul documentarului sunt din serbia, e normal ca serbia sa fie prezentata ca victima, iar cele 2 razboaie balcanice sa fie trecute sub tacere. chiar si asa, iti faci o idee despre contextul istoric al primului razboi mondial. raman cu regretul ca germania a preferat sa poarte un razboi pe 2 fronturi in loc sa atace doar rusia in 1905-1906 si sa o distruga complet. asta e, poate ucraina cu sprijinul restului lumii sa dea anul acesta lovitura de gratie rusiei si sa traga apa dupa acest rahat de tara care impute totul pe acolo pe unde trece.

  4. Cand vine vorba de Austria din trecut, imi vin in minte cuvintele bravului soldat Svejk. La cum arata prezentul (firmele austriece din Ro) cred ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Aceeasi lacomie obtuza.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *