The Pianist – Pianistul (2002)

The Pianist – Pianistul (2002)

Gen film:
Lansat: 28 Mar 2003
IMDB:
8.5
/
10
-
715,124
voturi
Durata:
150 minute
Rating: N-15
Premii:
3 premii Oscar. Alte 54 premii & 74 nominalizări

Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare.

Adrien Brody
Adrien Brody
Władysław 'Władek' Szpilman
Thomas Kretschmann
Thomas Kretschmann
Captain Wilm Hosenfeld
Ed Stoppard
Ed Stoppard
Henryk Szpilman
Julia Rayner
Julia Rayner
Regina Szpilman
Jessica Kate Meyer
Jessica Kate Meyer
Halina Szpilman

26 comentarii la “The Pianist – Pianistul (2002)

  1. Un film foarte bun, dramâ istorică după fapte reale și cu un puternic impact emoțional, datorită evenimentelor celu-i de-al doilea război mondial.

  1. Da, m-a impresionat și mi-a lăsat un gust amar, deoarece prezintă traumele războiului, distrugerile produse de acesta,
   și mi-a trezit un sentiment de revolta împotriva celor care vor războaie…

 1. Un film foarte bun! Filmul m-a făcut să înțeleg că libertatea e de neprețuit! Un pianist care scapă din atâtea lucruri, foarte interesant! Sincer finalul a fost destul de bun dar puteau să îl facă mai bun, părerea mea. Nota este 10/10! Povestea face tot!

  1. Dar teoriile fals justificative din criminologie (Cesare Lombroso) nu erau propagandă? Și încă una abjectă, care s-a materializat în vremea celui de-al Doilea Război Mondial prin genocid.

 2. Da este foarte frumos o adevărată capodoperă de film ,,,multumesc frumos,,, Doamne Isuse îți multumesc frumos pentru bunătatea ta nemărginită

 3. Sincer filmul e bun de vizionat pe timp de pace sa imvatam a o pretui….dar acum cu conflictul Rusia-Ucraina
  Israel-GAZA hm……si cine mai stie cine cu cine AMerica-China fereasca Dumnezeu.Sa nu ajungem si noi sa hoinarim printre cladiri daramate si morti de foame.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *