The Salt of the Earth – Sarea pământului (2014)

The Salt of the Earth – Sarea pământului (2014)

Lansat: 27 Mar 2015
IMDB:
8.4
/
10
-
17,294
voturi
Durata:
110 minute
Rating: AG
Premii:
O nominalizare Oscar. Alte 12 premii & 11 nominalizări

Filmul este un documentar biografic, portretul lui Sebastião Salgado, cunoscutul fotograf brazilian, văzut prin ochii a două persoane: regizorul Juliano Ribeiro Salgado, fiul care încearcă să înțeleagă mai bine de ce tatăl său a stat mai mult plecat de-acasă, și regizorul Wim Wenders, fotograf și mare admirator al operelor lui Salgado Senior. În ultimii 40 de ani, Sebastião Salgado a străbătut continentele în căutarea umanității în continuă schimbare. A fost martorul câtorva evenimente majore ale istoriei noastre recente: conflicte internaționale, foamete și exod. De data aceasta, el pleacă în descoperirea unor teritorii virgine, a unei faune și flore sălbatice, și a unor peisaje grandioase, ca parte a unui proiect fotografic tribut pentru frumusețea planetei.

3 comentarii la “The Salt of the Earth – Sarea pământului (2014)

  1. Nota 10. L-as include pe lista filmelor din filmografia obligatorie. Un must see. Sincera sa fiu, nu am cuvinte, deoarece e cam prea mult dintr-o data.

  2. Excelent! 5 stele!

    ,,Cat de contagioasa este ura?!
    Sebastiano vazut inima intunericului. Si-a pus sub semnul indoielii munca sa de fotograf social.(…)”

  3. Cele mai bun documentar.Mai mult decat excelent.Traiesti toate sentimentele posibile,emotii ,lacrimi,bucurie .speranta. Fotograful Sebastião Salgado,a scris istorie cu ajutorul luminii aratand printre alte subiecte cat de inspaimantator poate fi, animalul om.Recomand.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *