The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

Gen film:
Lansat: 14 Oct 1994
IMDB:
9.3
/
10
-
1,991,481
voturi
Durata:
142 minute
Rating: N-15
Premii:
Nominalizat 2 premii Oscar. Alte 19 premii & 32 nominalizări

Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy declară că este nevinovat. În închisoare, Andy il întâlnește pe Red, un bărbat de culoare închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a tiranicului director al închisorii. Tim Robbins face rolul „criminalului” tăcut, gânditor. În închisoare găsește un nou prieten, pe Morgan Freeman, un „lup bătrân” care pare că știe tot dar mai are multe de învățat. Pe lânga meritul de a fi pe deplin educativ și plin de pilde, filmul reușește să fie și spectaculos. Închisoarea ajunge să fie prezentată ca un loc oarecare, cu oameni buni și răi, un loc cu care te obișnuiești, locul care devine „acasă” pentru unii din ei.

Tim Robbins
Tim Robbins
Andy Dufresne
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Ellis Boyd 'Red' Redding
Bob Gunton
Bob Gunton
Warden Samuel Norton
Clancy Brown
Clancy Brown
Captain Byron T. Hadley
Mark Rolston
Mark Rolston
Bogs Diamond
James Whitmore
James Whitmore
Brooks Hatlen

16 comentarii la “The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

  1. Genial, foarte bun filmul, daca ar fii sa-l compar cu vreun film acela ar fii Contele de Monte Cristo, e o capodopera, chiar merita vazut si il recomand cu toata caldura.

  2. Asta nu e film, asta e poezie, muzica, arta..de departe cel mai bun film facut ever, mi-am adus aminte de el si-l mai revad odata cu aceeasi pasiune ca si prima data, 8 iulie 2020😊

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *