The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

Gen film:
Lansat: 14 Oct 1994
IMDB:
9.3
/
10
-
2,274,522
voturi
Durata:
142 minute
Rating: N-15
Premii:
7 nominalizări Oscar. Alte 21 premii & 35 nominalizări

Andy Dufresne, un bancher integru căruia i s-a înscenat o crimă, începe o nouă viață în închisoarea Shawshank unde dezvoltă o relație apropiată cu bătrânul deținut Red.

Tim Robbins
Tim Robbins
Andy Dufresne
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Ellis Boyd "Red" Redding
Bob Gunton
Bob Gunton
Warden Samuel Norton
Clancy Brown
Clancy Brown
Captain Byron T. Hadley
Mark Rolston
Mark Rolston
Bogs Diamond
James Whitmore
James Whitmore
Brooks Hatlen

41 comentarii la “The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

  1. Genial, foarte bun filmul, daca ar fii sa-l compar cu vreun film acela ar fii Contele de Monte Cristo, e o capodopera, chiar merita vazut si il recomand cu toata caldura.

  2. Asta nu e film, asta e poezie, muzica, arta..de departe cel mai bun film facut ever, mi-am adus aminte de el si-l mai revad odata cu aceeasi pasiune ca si prima data, 8 iulie 2020😊

  3. Monte Cristo in stil american. Bine facut scenariul dar nu chiar de locul 1 pe IMDB!!!! Sunt alte filme mult mai grele si mai complexe. Asta e doar popular.

    1. Toate ecranizările după operele lui Stephen King sunt bune, vezi The Green Mile cu Tom Hanks, Carrie cu Sissie Spasek, Shining cu Jack Nicholson, Doctor Sleep cu Ewan McGregor, IT 1 și 2 cu Bill Skarsgård, (în IT 2 apare și Stephen King în rolul vânzătorului de la magazinul cu vechituri), Misery, etc.

  4. e da,,,si in 2021 tot film super este…..sincer nu se mai fac astlef de filme…acum…numa desbracate, inversionisti..etc….a si era sa uit DISCIMINARE Pozitiva fata de unii si pura discriminare fata de albi…asta gasesti in fimmele din 2015 inconace…asta e capodopera…..

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *