The Terminal – Terminalul (2004)

The Terminal – Terminalul (2004)

Gen film:
Lansat: 18 Iun 2004
IMDB:
7.3
/
10
-
335,911
voturi
Durata:
128 minute
Rating: AP-12
Premii:
5 premii & 4 nominalizări

Terminalul spune povestea lui Viktor Navorski (Tom Hanks) venit din Europa de Est să viziteze New York-ul. În timpul zborului, în țara sa are loc o lovitură de stat. Viktor aterizează la aeroportul John F Kennedy având un pașaport care nu mai este valabil și, ca atare, nu are voie să intre în Statele Unite și trebuie să trăiască în terminalul aeroportului pană ce războiul de acasă se va fi terminat. În timp ce săptămânile și lunile se scurg, Viktor descoperă un univers complex și comprimat în același timp, o lume eterogenă cu lucruri și situații absurde, cu generozitate, ambiții, haz și chiar romantism. Viktor are un conflict cu Frank Dixon, directorul aeroportului, cel care consideră că problema est-europeanului este strict birocratică și ca atare nu o poate rezolva, dar în același timp este disperat să scape de el.

Tom Hanks
Tom Hanks
Viktor Navorski
Stanley Tucci
Stanley Tucci
Frank Dixon
Diego Luna
Diego Luna
Enrique Cruz
Kumar Pallana
Kumar Pallana
Gupta Rajan

7 comentarii la “The Terminal – Terminalul (2004)

  1. „do you know romanians invented croissants?”
    „how”
    deci sa va zic si voua romaniilor cand ne luptam cu turcii,turcii invadau bucurestiul si brutarii strigau : „vin turci!”
    asa ca brutarii au impachetat painea care o vroiau sa o puna la cuptor si asa au inventat croissantul dar pe atunci noi o numeam chfla…stai sa va zic si asta ungurii tampiti la cap au furat ideea asta si au zis ca ei au creat-o iar brutaru’ a fost erou deaorece ei zic ca el a omoarat turcii din oras….

  2. Numai Tom Hanks putea juca rolul asta !! De fapt este o poveste adevarata despre un imigrant, care a ramas in aeroportul din Paris ! A fost „prelucrata” frumos.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *