Tristan & Isolde – Tristan și Isolda (2006)

Tristan & Isolde – Tristan și Isolda (2006)

Gen film:
Lansat: 13 Ian 2006
IMDB:
6.8
/
10
-
51,922
voturi
Durata:
125 minute
Rating: AP-12
Premii:
Fără premii

Această încercare de a pune în context istoric legenda lui Tristán și a frumoasei Isolda ne pune în fața unei insule britanice divizată în triburi războinice, o insulă permanent aflată sub amenințarea unei Irlande bine organizate ca un regat. Născut în inima unui trib și orfan de ambii părinți, Tristán devine eroul tribului său când conduce o misiune de eliberare a unor prizonieri luați în sclavie de irlandezi, lucru ce permite liderului de trib și tată adoptiv să cheme triburile pentru un tratat de unire. Rănit însă și crezut mort, Tristán ajunge pe țărmul irlandez unde se îndrăgostește de tânăra Isolda, care-i salvează viața și-l ajută să se întoarcă la ai săi. Soarta însă îi va aduce din nou împreună. Vor putea ei doi să găsească calea de mijloc între iubire și datorie?

7 comentarii la “Tristan & Isolde – Tristan și Isolda (2006)

 1. O productie marca Ridley Scott (celebrul regizor caruia ii mentionam doar „Gladiatorul” din filmografie, un regizor si producator innobilat cu gradul de cavaler al Imperiului Britanic) aici, alaturi de fratele sau, in calitate de producator executiv.
  Povestea este tulburatoare, o legenda care a inspirat alte scrieri cavaleresti. Chiar daca in flmul acesta legenda este modificata, sensul mitic nu este deviat iar prestatia actoriceasca ii confera un plus de valoare ceea ce situeaza productia deasupra ecranizarilor anterioare („Lovespell” din 1981, cu Richard Burton sau „Il cuore e la spada” din 1998 cu Maria Schneider). – legenda ne spune ca Isolda este sora (si nu mireasa oferita) lui Morholt; acesta este ucis in lupta de Tristan iar Isolda doreste razbunare planuind otravirea frumosului britanic s.a.m.d. –
  James Franco (cunoscut cinefililor mai ales pentru rolul Harry Osborne din trilogia „Spiderman” cu Tobey Maguire in rolul principal sau rolul meteoric din „Regina desertului” alaturi de Nicole Kidman) face un rol extraordinar iar incantatoarea Sophia Myles se depaseste pe sine. La numai 25 ani (varsta la data turnarii filmului) Sophia Myles defineste frumusetea si delicatetea feminina demonstrand acestea prin desavarsirea artei interpretative. Acestora se adauga pe lista de distributie alte nume grele ale industriei cinematografice precum Rufus Sewell („Zeii Egiptului” sau excelentul rol ~Melbourne~ jucat in serialul tv „Victoria”) si Henry Cavill („Misiune imposibilă. Declinul „, rolurile Clark Kent din „Man of Steel: Eroul „, „Batman vs. Superman: Zorii dreptății”, „Liga Dreptății” ori filmul „Agentul de la U.N.C.L.E.”).
  Un film grozav cu de toate: actiune, dragoste, istorie, razboi, scenariu bine scris, dialoguri elaborate, tehnica si procedee de filmare fara cusur, sunet de calitate iar costumatia si decorurile transpune spectatorul automat in realitatea trecutului inca de la debutul filmului.
  Film excelent, in opinia personala as acorda nota intre 9 si 10 si recomandare spre vizionare. Chiar daca nu toti fanii filmelor istorice/legendare imi impartasesc opinia, nota ridicata a celor de la IMDb (aproape 7) si a specialistilor in cinematografie de la cinemagia.ro (peste 8) sunt suficiente argumente in favoarea vizionarii productiei de fata pentru deliciul emotional, al suspinului sentimental sau al eroismului cavaleresc.
  Recomand alaturand si multumiri gazdei vezionline.net pentru oferta filmografica.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *