Un pas în urma serafimilor (2017)

Un pas în urma serafimilor (2017)

Gen film:
Lansat: 22 Sep 2017
IMDB:
8.7
/
10
-
232
voturi
Durata:
150 minute
Rating: N-15
Premii:
Fără premii

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

19 comentarii la “Un pas în urma serafimilor (2017)

 1. Asta se intampla doar in filme.Realitatea e cu totul alta.Dar,o sa vedeti la sfarsit,ce am vrut sa spun,pentru ca des pre finalul filmului e vorba,la el ma refer.Filmul este bun!Ne mai deschide ochii,unora dintre noi.Il recomand.Nota 10.Multumesc admin.!

 2. Sever
  Nota ImDB este realistă , meritată : tipologia personajelor este convingătoare ( preotul Ivan este chiar un personaj tipic ) , scenariul articulat , susținut , verosimil , limbajul adecvat situațiilor . E bun , și completează adecvat celelalte filme despre viața din interiorul clerului ( vezi Dincolo de dealuri ) .

  1. Te pune serios pe gânduri, e așa de ușor să judeci, mai dificil in situația de aici, sa fii obiectiv. Sigur, că sunt evidente abuzul, corupția, sistemul imperfect. Este un film bun.

 3. Pentru un film romanesc, este exceptional, si ca idee si ca interpretare. Sunt curioasa, baietii astia sunt absolventi ai UNATC? F talentati… Un film care merita vazut, nota 10+… Eu nu am fost in seminarii, dar am scris ani intregi despre biserici si manastiri si am cunoscut sumedenie de preoti…. Intr-adevar, asa cum se invata in scoala sa fie, asa isi practica si meseria. Pt ca e o meserie… Inainte preot se facea ala care avea vocatie… Iar in ziua de azi…

 4. E un film aproape prea reusit. Scenariul e foarte realist, cu mica precizare ca in seminar elevii nu au avut niciodata castig de cauza. Episcopii au sustinut si sustin tacit acest sistem de invatare (de minte). Elevii ajung sa uite esentialul si putini au sansa de a fi ghidati de preotul batran de la tara. Momentul cand il invita sa se hotarasca ce fel de preot va fi, e, zic eu, cheia actiunii.

 5. Cred ca in acest film se prezinta doar extremele, ceea ce inlatura esenta , si anume secventa cu intrebarea adresata lui gabriel de catre episcop si sec cu preotul batran de la tara .

 6. Anonim, 2na se refera la finalul filmului, acolo cumva binele biruiește răul, în realitate însă, băieții ar fi avut de suferit pana la capăt.

 7. 10 minute am rezistat..extraordinar de prost joaca toti copiii!!! astia nu sunt actori…parca sunt roboti cand spun replicile…nicio mimica..nicio expresie..nici o schimbare de ton…si robotii sunt mai naturali decat paralizatii astia…probabil filmul..subiectul o fi bun..dar cu asemenea pacalici de actori..nicio sansa sa pot urmari acest film …

 8. Spune cruda și adevarata realitate, este adevărat ca mai sunt și oameni cu frica de Dumnezeu dar sunt putini cei care sunt, se întâlnesc tot mai des oameni ce abuzează de funcția pe care-o au și fac diverse lucruri ce nu ar trebui făcute in Biserica și mai ales de un reprezentant al ei.
  Va spun ca un om care a trecut prin tot ciclul teologic, nu doar seminarul este așa ci și facultatea și întregul sistem. Eu nu critic, se fac mânării in fiecare sistem din aceasta țara, poliție, drept, medicina etc dar eu consider ca in domeniul teologic aceste mânării nu își au locul.
  Filmul este foarte bine realizat, felicitări producătorilor și întregii distribuții.

 9. Iar in ziua de azi te obliga parintii…sau te mituiescu cu cate ceva. In film este foarte abuziva actiunea despre ei. Eu provin dintr-o scoala seminarista, dar cu profil filologic. Ii vedeam zi de zi pe seminaristi si programele lor grele… Din perspectiva mea nu e nimic atat de gresit ceea ce faceau baietii. Isi traiau si ei cea mai frumoasa perioada a vietii. Filmul a fost facut foarte bine si reproduce in totalitate ceea ce se afla in multe seminarii din tara.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *