Un pas în urma serafimilor (2017)

Un pas în urma serafimilor (2017)

Gen film:
Lansat: 22 Sep 2017
IMDB:
8.7
/
10
-
232
voturi
Durata:
150 minute
Rating: N-15
Premii:
Fără premii

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

11 comentarii la “Un pas în urma serafimilor (2017)

  1. Asta se intampla doar in filme.Realitatea e cu totul alta.Dar,o sa vedeti la sfarsit,ce am vrut sa spun,pentru ca des pre finalul filmului e vorba,la el ma refer.Filmul este bun!Ne mai deschide ochii,unora dintre noi.Il recomand.Nota 10.Multumesc admin.!

  2. Sever
    Nota ImDB este realistă , meritată : tipologia personajelor este convingătoare ( preotul Ivan este chiar un personaj tipic ) , scenariul articulat , susținut , verosimil , limbajul adecvat situațiilor . E bun , și completează adecvat celelalte filme despre viața din interiorul clerului ( vezi Dincolo de dealuri ) .

  3. Pentru un film romanesc, este exceptional, si ca idee si ca interpretare. Sunt curioasa, baietii astia sunt absolventi ai UNATC? F talentati… Un film care merita vazut, nota 10+… Eu nu am fost in seminarii, dar am scris ani intregi despre biserici si manastiri si am cunoscut sumedenie de preoti…. Intr-adevar, asa cum se invata in scoala sa fie, asa isi practica si meseria. Pt ca e o meserie… Inainte preot se facea ala care avea vocatie… Iar in ziua de azi…

  4. E un film aproape prea reusit. Scenariul e foarte realist, cu mica precizare ca in seminar elevii nu au avut niciodata castig de cauza. Episcopii au sustinut si sustin tacit acest sistem de invatare (de minte). Elevii ajung sa uite esentialul si putini au sansa de a fi ghidati de preotul batran de la tara. Momentul cand il invita sa se hotarasca ce fel de preot va fi, e, zic eu, cheia actiunii.

  5. Cred ca in acest film se prezinta doar extremele, ceea ce inlatura esenta , si anume secventa cu intrebarea adresata lui gabriel de catre episcop si sec cu preotul batran de la tara .

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *