We Were Soldiers – Am fost cândva soldați… și tineri (2002)

We Were Soldiers – Am fost cândva soldați… și tineri (2002)

Gen film:
Lansat: 01 Mar 2002
IMDB:
7.2
/
10
-
116,824
voturi
Durata:
138 minute
Rating: N-15
Premii:
3 premii & 5 nominalizări

În 1965 a avut loc prima bătălie dintre americani și vietnamezi. 400 de soldați americani au pătruns pe teritoriul vietnamez și s-au trezit înconjurați de 2000 de inamici. În fața acestei copleșitoare situații s-au găsit, în cea mai lungă lună a vieții lor, Harold Moore, comandantul Batalionului 1 din trupele de cavalerie și reporterul Joseph Galloway de la Associated Press.

Mel Gibson
Mel Gibson
Lt. Col. Hal Moore
Greg Kinnear
Greg Kinnear
Maj. Bruce 'Snake' Crandall
Madeleine Stowe
Madeleine Stowe
Julie Moore
Sam Elliott
Sam Elliott
Sgt. Maj. Basil Plumley
Chris Klein
Chris Klein
2nd Lt. Jack Geoghegan
Keri Russell
Keri Russell
Barbara Geoghegan
Barry Pepper
Barry Pepper
Joe Galloway
Clark Gregg
Clark Gregg
Capt. Tom Metsker

6 comentarii la “We Were Soldiers – Am fost cândva soldați… și tineri (2002)

  1. Scenariul este realist, jocul actorilor, in special al lui Mel Gibson, bun, insa nu ma pot impiedica sa nu ma gandesc la motivul pueril care a declansat acest razboi criminal, si cine au fost castigatorii dupa acest macel. Motivul a fost atacarea inexistenta a unui vas american in golful Tonkin de catre o barca pescareasca vietnameza. Cine a avut de castigat, cine s-a imbogatit din acest macel, am invatzat cine : producatorii de arme, de medicamente si bancile. Perdantii, cei care si-au pierdut copiii, tatzii, bunicii, au fost cetatenii americani. „Ce-i mina pe ei in lupta, ce-a dorit acel apus” spune Eminescu in Scrisoarea a treia : ce au cautat americanii in Vietnam – tzara vietnamezilor, ce au cautat in Korea, in Afganistan, Grenada, Irak, Libya, etc, etc, etc…?. Ce tot cauta astia ?

    1. Scopul a fost oprirea expansiunii nebune a comunismului promovat de Uniunea Sovietica ce visa un nou imperiu de data asta bolsevic, prea stimata ganditoare ,,geniala,,, clavdia..Asta a fost de fapt in Vietnamul de Nord, asta a fost si in Coreea..nu Korea….Iar ce cauta americanii.. nu va mai puneti intrebari cu raspunsuri pe care nu sunteti in stare sa vi le dati, daca nu intelegeti istoria zbuciumata a lumii , cand s-au constituit comunitatile, apoi statele si imperiile.Astazi, americanii isi urmaresc interesele propriului popor si nu pe ale noastre, asa cum ar trebui si noi sa facem..Dar noi romanii nu stim decat sa ne vaicarim si sa judecam pe altii , cand habar nu avem pe ce lume traim..

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *