All Quiet on the Western Front – Nimic nou pe frontul de vest (2022)

All Quiet on the Western Front – Nimic nou pe frontul de vest (2022)

Gen film:
Lansat: 28 Oct 2022
IMDB:
8.0
/
10
-
1,035
voturi
Durata:
147 minute
Rating: N-15
Premii:
Fără premii

Tânărul Paul, în vârstă de 17 ani, intră pe frontul de vest în Primul Război Mondial, dar euforia sa inițială se stinge rapid în fața realității crunte din tranșee.

Felix Kammerer
Felix Kammerer
Paul Bäumer
Albrecht Schuch
Albrecht Schuch
Stanislaus "Kat" Katczinsky
Aaron Hilmer
Aaron Hilmer
Albert Kropp
Edin Hasanović
Edin Hasanović
Tjaden Stackfleet
Devid Striesow
Devid Striesow
General Friedrich
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Matthias Erzberger
Moritz Klaus
Moritz Klaus
Frantz Müller
Sebastian Hülk
Sebastian Hülk
Major von Brixdorf

29 comentarii la “All Quiet on the Western Front – Nimic nou pe frontul de vest (2022)

  1. Un film foarte bun. Asa e razboiul pentru cei din prima linie. Unii psihopati dau cu pixul, iar altii isi varsa sangele inutil, pentru o bucata de pamant pe care oricum o lasi aici cand mori.

  2. o readaptare excelenta dupa cartea lui Erich Maria Remarque,aceasta carte fiind de fapt si principala sursa de inspiratie a scriitorului danez Sven Hassel,alaturi de experienta sa din al doilea razboi mondial.Actiunea se bazeaza pe lupta lor pentru supravietuire,dincolo de convingeri politice sau patriotism.Sa speram cu totii ca, razboiul de la granitele noastre nu va degenera intr-un conflict mondial,nimeni nu va castiga nimic,poate doar batrana noastra planeta,vor fi mai putine guri de hranit.

  3. Dacă dai la o parte povestea, ceea ce rămâne este oroarea. Asta face această versiune a „Nimic nou pe frontul de vest”, dă la o parte majoritatea poveștii lui Erich Maria Remarque. Nu știu dacă să-l descriu ca un film bun sau ca un film atroce. Diferența între această versiune și cea din 1979 este ca cea dintre Iisus din Nazareth al lui Franco Zefirelli și Patimile lui Iisus al lui Mel Gibson. Versiunea mai veche recurge la compasiunea spectatorului, versiunea de acum la îngrozirea lui.

  4. Mi-a placut filmul dar nu e superb, ii lipseste sarea/piperul, iar nota imdb e cam mare.Filmul 1917 e mult peste acest film si are 8.2 iar asta are 8.0. N-am vazut nimic mai bun anul acesta, iar desenele Marvell, lansate pe post de filme, mi se par super stupide. Puteri speciale,efecte speciale la greu, te saturi de toate astea la un moment dat si vrei ceva mai apropiat de realitate.

  5. Film făcut de nemți, fără eroisme, cu tragedia și suferința pe care o aduce un război. Sovieticii și americanii fac altfel de filme. Merită văzut și Unsere Mutter, unsere Vater.

  6. foarte bine ilustrat mizeria, dramatismul, foametea, inutilitatea razboiului . Recomand si cartea (chiar daca nu o cititi ,macar sa va uitati la poze :)))

  7. Un film cutremurator, extrem de bine realizat, cel mai bun film de razboi pe care l-am vazut. Este prezentat primul macel mondial in care toti cei ikmplicati luptau, insa nimeni nu stia pentru ce. A fost un macel ingrozitor si pentru ca medicina era in fasha. Cine a avut de castigat din el ? Bancherii, militaristii de frunte, guvernele de ucigasi care i-au asmutit unii contra altora, precum si fabricantii de efecte necesare, incepand cu armele si terminand cu izmenele. aceiasi „oameni” care asmutesc si acum lumea la razboi mondial :camatarii mondiali, corporatiile big – fuckin’ – „farma”, producatorii de armament,”politicienii” vanduti satanei si restul celor carora razboiul le umple buzunarele.. Felicitari !

    1. Film de exceptie, cu acceeasi tema ca si „Dunkirk”, „1917”, „Tunnel rats” si „Point man”.
      Razboiul, inventia diavolului pentru ca oamenii sa se ucida intre ei.
      Ororile lui sunt foarte realist redate in toate aceste filme.

    1. atunci ca si acum cei care decid sa cotropeasca sunt politicienii, tinerii de 18 ani care primesc ordinul de incorporare acasa pot sa fie de acord sau nu, dar fac ce li se spune.

  8. Filmul e bun,cutremurator,insa varianta din 1979 mi se pare mult mai buna.Ce stiam eu din carte si din filmul din ’79 nu prea se potriveste cu povestea de aici.S-a trecut peste perioada de dinaintea ajungerii pe front,cu Himmelstoss care le facea viata grea,dar si cu unele momente amuzante.Asta e parca mai sec,asa cum le sta bine nemtilor.

    1. Este un film foarte bun.
      Filmul redă diferența dintre oameni :cei care doresc să cucerească și cei care lupt pentru dorințele altora.
      Viața este foarte nedreaptă în special când este început un război din dorința de a fi cel mai bun din lume.

  9. Am vazut prima ecranizare in alb si negru. Aceste este o facatura fara legatura cu romanul de rigoare. Rusinoasa afacere a scenaristilor si a producatorului !

  10. In zilele noastre observ ca acea „”carne de tun „este constienta de ororile razboiului,sper ca si cei de la butoane sa depuna armele si chiar sa le si distruga . Multumesc admin ! Pentru 2022 este un film exceptional .

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *