Dorian Gray (2009)

Dorian Gray (2009)

Gen film:
Lansat: 09 Sep 2009
IMDB:
6.3
/
10
-
60,245
voturi
Durata:
112 minute
Rating: N-15
Premii:
1 nominalizare

Sosit în Londra victoriană, naivul Dorian Gray este ademenit de carismaticul aristocrat Henry Wotton într-o societate vicioasă și plină de păcate și este convins să guste din plăcerile hedonistice ale vieții. Impresionat de aspectul fizic al tânărului și de perfecțiunea chipului său, pictorul Basil Hallward realizează un portret fidel al acestuia, în care captează toată frumusețea tinerească a lui Dorian. Sedus de propria imagine reflectată în tablou, Dorian Gray afirmă în fața prietenilor lui că și-ar vinde și sufletul pentru a putea rămâne toată viața frumos și tânăr ca în acel portret. Numai că, pe măsură ce tânărul se implică în aventuri scandaloase, portretul începe să îmbătrânească și să se transforme, relevând tuturor urâțenia sufletului său, chiar dacă chipul din oglindă îi rămâne la fel de tânăr și atrăgător. Forțat să fugă din Londra din cauza faptelor lui reprobabile, Dorian Gray se întoarce în oraș după 25 de ani de absență arătând tot atât de proaspăt ca atunci când a plecat, însă tabloul monstruos, încuiat în pod, îi trădează adevărata vârstă și adevărata conștiință.

Ben Barnes
Ben Barnes
Dorian Gray
Colin Firth
Colin Firth
Lord Henry Wotton
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Emily Wotton
Emilia Fox
Emilia Fox
Lady Victoria Wotton
Ben Chaplin
Ben Chaplin
Basil Hallward

9 comentarii la “Dorian Gray (2009)

  1. Filmul este o jalnica ecranizare a romanului lui Oscar Wilde ! Foarte fad si neveridic…..incep numai prin a enumera cateva inatvertente cu romanul in cauza,….Dorian,era blond cu ochi albastri ,cu par carliontat ,mama lui nu a murit de tifos,iar despre tatal sau nu se spune nimic ,etc.
    Va recomand sa cititi cartea,va asigur ca va va acapara interesul,si incomparabll mai savuroasa decat acest deplorabil film.
    Cat despre aefortul adminului de a ne aduce acest film ,am numai cuvinte de lauda .

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *