Dune (1984)

Dune (1984)

Gen film:
Lansat: 14 Dec 1984
IMDB:
6.4
/
10
-
141,018
voturi
Durata:
137 minute
Rating: AP-12
Premii:
1 nominalizare Oscar. 2 premii & 5 nominalizări

În viitorul îndepărtat, viața în Univers și călătoriile în spațiu sunt ceva obișnuit, dar totul se bazează pe o mirodenie care nu poate fi găsită decât pe planeta Dune. Filmul este centrat pe ascensiunea tânărului Paul Atreides, fiul ducelui Leto, de la trădarea și uciderea tatălui său de către rivalul acestuia, baronul Harkonnen, până la descoperirea secretului care se află în spatele planetei Dune și a propriului destin, care este de a elibera planeta de cei care nu vor decât să stăpânească sursa prețioasei mirodenii și de sub conducerea crudului Împărat și a Ghildei Comerțului.

Kyle MacLachlan
Kyle MacLachlan
Paul Atreides
Francesca Annis
Francesca Annis
Lady Jessica
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Gurney Halleck
Linda Hunt
Linda Hunt
Shadout Mapes
José Ferrer
José Ferrer
Padisha Emperor Shaddam IV
Leonardo Cimino
Leonardo Cimino
The Baron's Doctor
Freddie Jones
Freddie Jones
Thufir Hawat
Brad Dourif
Brad Dourif
Piter De Vries

4 comentarii la “Dune (1984)

  1. Desi este departe de a fi o capodopera, este totusi mult mai bun decat versiunea aparuta anul acesta ! Hollywood-ul nu mai este in stare sa creeze aproape nimic valoros si traieste din reluari ,subiecte din benzi desenate si exploatari ale unor francize pe care cu acest prilej a reusit sa le ingroape (Star Trek,Star Wars,Predator,Terminator,Alien ,etc ) ! Totul din cauza politicii neo-marxiste exprimate prin discriminarea pozitiva,teoria critica a rasei,corectitudine politica,afirmarea ”drepturilor” lgbt,al treila val al feminismului s.a. ! Acesta este un semn al decaderii unei civilizatii candva marete, acum doar decadenta si infertila ! Cum ziceau stramosii nostri: ”Sic transit gloria mundi !”

  2. Offff! Având în vedere că e realizat în 1984 este o producție foarte reușită, poate prea comprimată în a doua jumătate. Tehnică și viziune specifică anilor 80. Văzând această producție mă gândesc că puteam aștepta mai mult de la cea apărută în acest an. Și totuși, aștept cu nerăbdare partea a doua care se pare că e programată pentru 2023.

  3. Nu doar că-mi place enorm fizicul lui Kyle MacLachlan (cineva i-a scris greșit numele mai sus, apropos), dar și ce transmite el ca atitudine pe ecran, interpretând personajul Paul Atreides și apoi Muad’Dib, este exact cum ar arăta un erou mesianic la tinerețe. Plus că actorii de aici sunt mai umani cumva, îi simți vii. S-a pierdut ceva în tot amalgamul de avans tehnologic din secolul XXI, nu simt aceleași emoții transmise ca în filmele din secolul trecut. P.S.: eram în scutece când a apărut Dune 1984, deci l-am văzut la foarte mulți ani după; dar sigur îl simt la suflet.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *