God’s Own Country – Tărâmul binecuvântat (2017)

God’s Own Country – Tărâmul binecuvântat (2017)

Gen film:
Lansat: 25 Oct 2017
IMDB:
7.8
/
10
-
2,575
voturi
Durata:
104 minute
Rating: N-15
Premii:
18 premii & 23 nominalizări

Primăvară. Yorkshire. Tânărul fermier Johnny Saxby îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare. Asta până când apariţia unui zilier român venit pentru sezonul mieilor iniţiază o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

Josh O'Connor
Josh O'Connor
Johnny Saxby
Alec Secareanu
Alec Secareanu
Gheorghe Ionescu
Ian Hart
Ian Hart
Martin Saxby
Gemma Jones
Gemma Jones
Deidre Saxby
Naveed Choudhry
Naveed Choudhry
Male Nurse
Stefan Dermendjiev
Stefan Dermendjiev
Bearded Farm Worker
Moey Hassan
Moey Hassan
Taxi Driver

5 comentarii la “God’s Own Country – Tărâmul binecuvântat (2017)

 1. Da, mi-a placut chiar foarte mult deoarece filmul trateaza decaderea morala a cetateanului britanic care face casa buna cu saracia imigrantului roman.

  1. Da, este un film foarte bun, printre cele mai bune filme cu tematica gay. Nu trateaza nici o decadere, trataza realitatea, realitate din doua puncte de vedere:
   1. Al situatiei fermierului englez, care nu este cu nimic mai presus decat cea a romanilor. Doar ca noua ne place sa ne autoflagelam si sa ne plangem (Ca in balada Miorita).
   2. Existenta homosexualitatii in toate laturile societatii, normalitate pe care doar bigotismul fundamentalist religios al bisericii ortodoxe romane si rusesti o neaga.
   Atata timp cat religia nu va fi pusa la locul ei – adica scoasa din sfera invatamantului, politicului si din alte domenii – societatea noastra va avea destui adepti fundamentalisti care vor considera orice libertate inafara ei ca o erezie, ca o decadere morala.
   De altfel la referendum s-a vazut cati adepti mai are biserica.

 2. Lasand la o parte problema homosexualitatii vedem capacitatea Domnului Francis Lee de a ne arata pe ecran afectiunea intre oameni. Revedeti scena din cafeneaua spitalului cand Gheorghe atinge cu un deget mana lui Johny din dorinta de sustinere si consolare, pentru ca mai apoi, la randul lui, Johny in salon langa tatal lui sa faca acelasi gest atingand timid cu un deget mana tatalui cu dorinta ca acesta sa simta acelasi confort pe care el il simtise de la Gheorghe. Daca cititi relatari despre cum a pregatit Lee terenul pentru a obtine o relatie crescendo intre cei doi actori, tinandu-i separati unul de celalalt inainte de filmari, veti realiza cat de mare este stiinta acestui regizor de a lucra cu sufletele. Actorii toti au fost la unison cu el ca un singur corp. Jos palaria!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *