Gone with the Wind – Pe aripile vântului (1939)

Gone with the Wind – Pe aripile vântului (1939)

Lansat: 17 Ian 1940
IMDB:
8.1
/
10
-
278,421
voturi
Durata:
238 minute
Rating: AG
Premii:
8 premii Oscar. Alte 12 premii & 12 nominalizări

Acțiunea acestui film clasic spune povestea iubirii între Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiul Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-și recunoască sentimentele față de bărbatul pe care-l iubește.

Vivien Leigh
Vivien Leigh
Scarlett O'Hara
Clark Gable
Clark Gable
Rhett Butler
Olivia de Havilland
Olivia de Havilland
Melanie Hamilton
Leslie Howard
Leslie Howard
Ashley Wilkes
Thomas Mitchell
Thomas Mitchell
Gerald O'Hara
Barbara O'Neil
Barbara O'Neil
Ellen O'Hara
Evelyn Keyes
Evelyn Keyes
Suellen O'Hara

10 comentarii la “Gone with the Wind – Pe aripile vântului (1939)

 1. Unul din cele mai bune filme realizate, jocul extraordinar al unor actori frumosi si celebri, ecranizare deosebita pentru anul 1939. Surprinde destul de mult din actiunea romanului, romanul ramanand superior in evenimente si descrieri pentru iubitorii de carte. Fundalul muzical al filmului foarte placut si sugestiv. Film revazut cu multa placere.

 2. SUUUPER producție! Pentru asta merită să iubești marele ecran! Păcat că nu se mai realizează asemenea capodopere…😪

 3. Filmul este captivant, narațiunea filmică bine, meșteșugit, cu fler , realizată, actorii, însă, cu unele exceptii secundare, foarte prosti. Asa a condus regia jocul lor. Actorii pricipali – as exclude o pe Olivia de Haviland – au jucat trăiri si sentimente, nu au interpretat. Sunt de acord ca asta era canonul actoricesc al vremii, dar sa sa ai pe umeri realizarea unor asemenea roluri si sa le duci doar cu strambaturi, măriri de ochi si alte scheme din astea e totusi dovadă de lipsa de fond, de lipsa de talent. Au primit de la regie registrul interpretativ al personajului si l au respectat jucându l, nu l au interpretat, nu l au trăit, nu au fost ” în pielea si mintea” personajului.
  Poate se încumetă cineva sa realizeze alt film cu aceiasi poveste. Alta ecranizare dar cu fond interpretativ, adică cu actori cu fond de simțire și de spirit, nu cu saltimbaci

 4. Rhett Butler personajul din film e genul de barbat cu B mare care si in viata reala duce o viata abundenta dpdv romantic / erotic si in cariera sa spre deosebire de ceilalti domni se comportau ca niste lingai disperati in ciuda manierelor si a hainelor stilate oridecateori vorbeau cu Scarlett de parca era vreo zeita de pe alta planeta nu o fiinta omeneasca care oricare alta.

  E foarte actual si in ziua de azi.

  O femeie la trup ca Scarlett era doar o fetita sufleteste psihologic mental vorbind care nu putea sa aprecieze cu adevarat soarta care a fost mult prea generoasa cu ea. Filmul e mai actual decat va imaginati voi.

  Mi-a placut doica negresa se vede ca era o femeie care era inteleapta trecuta prin viata si stia ce odrasla aveau in familie o cunostea mai bine decat proprii sai parinti din moment ce petrecea aproape fiecare clipa cu ea de cand era mica.

  Femeile si Barbatii trebuiesc apreciati si validati pentru munca pentru curajul de a se dezvolta ca oameni in viata lor mai ales cei cu care soarta le-a dat o mana slaba de carti de joc.

  Nu e nimic admirabil doar in a avea noroc chior in viata si a te naste in familia potrivita…orice prost orice proasta poate avea acest noroc daca soarta doreste.

  Poti imbraca o maimuta in aur tot o maimuta ramane.

  Un Film cu multe lectii de viata pentru cei care le vad si povestea de dragoste e frumoasa dar nu numai asta.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *