Halloween (1978)

Halloween (1978)

Gen film:
Lansat: 27 Oct 1978
IMDB:
7.8
/
10
-
229,636
voturi
Durata:
91 minute
Rating: IM-18
Premii:
6 premii & 2 nominalizări

Un horror clasic în care Michael Myers evadează din ospiciu și se întoarce acasă, unde aduce măcelul în noaptea de Halloween.

Donald Pleasence
Donald Pleasence
Dr. Sam Loomis
Jamie Lee Curtis
Jamie Lee Curtis
Laurie Strode
P.J. Soles
P.J. Soles
Lynda van der Klok
Nancy Kyes
Nancy Kyes
Annie Brackett
Nick Castle
Nick Castle
The Shape
Tony Moran
Tony Moran
Michael Myers
Will Sandin
Will Sandin
Michael Myers (age 6)
Charles Cyphers
Charles Cyphers
Sheriff Leigh Brackett

9 comentarii la “Halloween (1978)

    1. ma intreb ce ia adus pe restu sa vada filmul anyway la anu in care e facut e genial putin prost pe partea cu sangele probabil lowbuget pe timpul acela.

  1. Film criticabil la capitolul detalii. Acțiunea este plasată de Halloween, în noaptea de 31 octombrie/1 noiembrie, în statul Illinois, deci în plină toamnă americană, la paralela de 45 de grade emisfera nordică, dar arborii și iarba sunt de un verde luxuriant specific lunii mai. Criminalul psihopat penetrează cu cuțitul câteva personaje fără să curgă vreo picătură de sânge. În rest, jocul actorilor este impecabil, iar plotul este bine urzit, pe ideea unui copil psihopat care ucide tinere amatoare de amor carnal, după modelul măcelăririi propriei surori, în copilărie. Un clasic al genului care trebuie să facă parte din cultura cinematografică a oricărui cinefil…

  2. Dacă ăsta se poate numi film horror atunci eu sigur devin popă. Jumătate de film este vax ,iar cealaltă jumătate te enervează. Câtă minte a avut acea femeie care la un moment dat avea cuțitul în mână și controlul total asupra criminalului . De obicei așa se cam întâmplă în toate filmele americane .Ori îl lasă pe criminal în pace și apoi o mierlește , ori mașina cu care vrea să fugă nu pornește etc. Nu merită să pierdeți timpul.

  3. Fratilor, mi-am zis sa vad si eu ce e cu mult trambitata asta serie Halloween. Probabil acum 45 de ani in urma americanoii se cacau pe ei urmarindu-l dar pe mine m-a lasat rece, chiar in prag de adormire. N-am de gand sa vad sequel-urile.
    Sunt fan John Carpenter, si ce tocmai am urmarit nici nu se ridica la gleznele unor THE THING, PRINCE OF DARKNESS sau IN THE MOUTH OF MADNESS ori THEY LIVE. Totusi pentru aerul clasic dau un 5 din 10. V-am tzucat!

  4. Este un clasic atat de bun.Chiar simt rautatea si starea de disconfort in preajma lui si are momente pe care nu le anticipezi si pac jumpscare sau si daca te astepti sa vina jumpscare ul,tot tresari.Si muzica e splendida,chiar iti da un sentiment deprimant,oarecum stii ca ceva naspa de întâmplă.Michael Myers este mai mult decat un simplu stalker criminal.Chiar e Omul Negru și sa nu mai spun de stealth ul pe care l face (apare,dispare).Asta e un film clasic slasher Halloween.Michael se poate compara cu Jason,pentru ca Michael este mai mult decat om,eu zic ca e incarnarea răului pur si de cate ori se întoarce,e mai violent,mai silentios si face mai multe victime (se vede ca avansează).Acestui film ii dau 10/10.)Nu pot mai putin,nu ma lasa inima,daca ii dau mai putin sunt ratat,avand in vedere filmele din zilele noastre.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *