In the Name of the Father – În numele tatălui (1993)

In the Name of the Father – În numele tatălui (1993)

Gen film:
Lansat: 25 Feb 1994
IMDB:
8.1
/
10
-
160,291
voturi
Durata:
133 minute
Rating: N-15
Premii:
Nominated fo

Un tânăr este forțat să semneze o declarație prin care recunoaște a fi autorul unui atentat cu bombă în care au murit mulți oameni nevinovați, și că este membru IRA. Din acel moment familia lui este întemnițată și blamată, tatăl lui devenindu-i coleg de celulă. Vor lupta amândoi din răsputeri pentru a-și dovedi nevinovăția, iar tatăl lui își va pierde viața în închisoare luptând pentru dreptate.

Daniel Day-Lewis
Daniel Day-Lewis
Gerry Conlon
Pete Postlethwaite
Pete Postlethwaite
Giuseppe Conlon
Emma Thompson
Emma Thompson
Gareth Peirce
John Lynch
John Lynch
Paul Hill
Corin Redgrave
Corin Redgrave
Robert Dixon
Beatie Edney
Beatie Edney
Carole Richardson
John Benfield
John Benfield
Chief PO Barker

5 comentarii la “In the Name of the Father – În numele tatălui (1993)

  1. Un film foarte bun mai ales ca este povestea adevarata a acestui Gerard (Gerry) Conlon. Stiu ca suna aiurea dar eu cred ca faptul ca a fost incriminat pe nedrept si a executat 15 ani nevinovat ,pentrul el a fost benefic. Avea 20 de ani ,fura fier vechi,viata de hipiot,fura banii unei prostituate,servici nu, mai devreme sau mai tarziu tot in inchisoare ar fi ajuns si viata lui ar fi fost oricum compromisa iar el ar fi fost un simplu muritor. Acum se vorbeste despre el ca despre un erou,s-a facut un film despre el,s-au scris carti despre el, iar numele lui va ramane in timp.Cred ca nu sunt putini cei care ar da 15 ani de viata anosta pentru un renume.

    1. Nu ai inteles nimic….Nu e vorba doar de Gerry, e vorba de sistemul juridic din UK la vremea aceea, de sistemul politienesc din UK la vremea aceea care proceda ca Inchizitia ….si de lupta pentru adevar. Un film intens!Minunat end!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *