JFK (1991)

JFK (1991)

Gen film:
Lansat: 20 Dec 1991
IMDB:
8.0
/
10
-
131,135
voturi
Durata:
189 minute
Rating: N-15
Premii:
2 premii Oscar. Alte 17 premii & 27 nominalizări

Un amestec de dovezi clare și speculație despre moartea președintelui Statelor Unite, John F. Kennedy pe 22 noiembrie 1963. Un avocat din New Orleans, Jim Garrison (Kevin Costner), redeschide dosarul și analizează foarte critic probele și concluziile F.B.I.-ului. Faptul că își bagă nasul unde nu ar trebui și pune cu insistență întrebări carele creează dificultăți autorităților, s-ar putea să îi pună viața bărbatului în pericol. Însă el nu se oprește din cercetările lui și curând descoperă niște legături ciudatecu războiul din Vietnam.

Kevin Costner
Kevin Costner
Jim Garrison
Tommy Lee Jones
Tommy Lee Jones
Clay Shaw/Clay Bertrand
Gary Oldman
Gary Oldman
Lee Harvey Oswald
Kevin Bacon
Kevin Bacon
Willie O'Keefe
Michael Rooker
Michael Rooker
Bill Broussard
Jack Lemmon
Jack Lemmon
Jack Martin
Sissy Spacek
Sissy Spacek
Liz Garrison

9 comentarii la “JFK (1991)

  1. Esența filmului între 1.35.35 și 2.06.40, intâlnirea cu X. Este inutil să ne tot întrebăm cine a inițiat asasinatul. E limpede ca lumina zilei. Desecretizarea dosarului se va face în 2043, la fel de inutil. Mai mult ca sigur vor găsi niște pagini goale in cel mai bun caz. Ridley Scott și-a reconfirmat valoarea. Și curajul.

  2. Un film remarcabil, cu actori exceptionali, care prezinta misterul care a ocultat asasinarea celui care dorea pace poporului sau, care dorea sa nu mai moara tinerii americani pentru a se imbogati leprere militariste si adeptii lor. Bine fac talibanii ca-i decapiteaza pe toti colaborationistii care pactizeaza cu dusmanul. USA dupa acest asasinat pus la cale de catre generali, bancheri si serviciile secrete care nu slujesc poporul, ci pe cativa criminali aflati in functii cheie.. Pana in mileniul patru se va afla cine a comandat asasinatul , o alta comisie a criminalilor va „investiga” oalele si ulcelele…Venind din socialismul lui Nicolae Ceausescu, evul negru postdecembrist mi se pare malefic, mai rau ca regimul lui Hitler, comparabil cu cel al lui Pol Pot.

  3. o relatare foarte profunda si cu multa acuratete istorica a acelei zile fatidice. Din pacate, descoperim ca si in SUA exista comploturi, jocuri politice de culise si mai ales, multe semne de intrebare. Probabil, nu se doreste deconspirarea acelui adevar ,un eveniment oarecum similar cu Decembrie 1989 pentru noi. Desi este f lung filmul, te prinde bine si nu realizezi. Costner face un rol impecabil.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *