Nothing But the Truth – Adevărul și numai adevărul (2008)

Nothing But the Truth – Adevărul și numai adevărul (2008)

Gen film:
Lansat: 29 Iul 2009
IMDB:
7.2
/
10
-
34,053
voturi
Durata:
108 minute
Rating: N-15
Premii:
2 premii & 2 nominalizări

Rachel Armstrong este o femeie căreia nu-i lipsește nimic la prima vedere: are un soț iubitor și grijuliu, un băiețel minunat și o meserie la care ține. Ea activează în calitate de jurnalist pentru o publicație din Washington. Într-o bună zi, Rachel intră întîmplător în posesia unei informații secrete, iar articolul prin care aceasta dezvăluie identitatea unei agente CIA (soția unui ambasador) aflată într-o misiune sub acoperire și raportul întocmit de aceasta îi dă viața peste cap. Devenind celebră peste noapte grație informațiilor făcute publice, Rachel ajunge să constate că celebritatea nu are numai părți bune. Refuzând să dezvăluie cine i-a oferit informațiile secrete despre agentul CIA Erica Van Doren, jurnalista ajunge în scurt timp să fie implicată într-un proces de judecată. Presată din toate părțile, Rachel încearcă să opună rezistență sistemului judiciar și amenințărilor prin care acesta i le înaintează prin procurorul Patton Dubois angajat de catre Guvern. Jurnalista nu se lasă convinsă în ceea ce privește dezvăluirea sursei sale nici chiar atunci cînd se vede cu cătușele pe mîini, condamnată la 20 de ani de închisoare. Treptat, familia sa se destramă: soțul, care la început îi era alături ajunge să o înșele, iar copilul său ajunge să crească fără dragostea maternă. Noroc de colegii de serviciu – Alan Burnside, avocatul publicației și editoarea Bonnie Benjamin, care îi sînt alături în tot acest proces și luptă pentru eliberarea ei.

Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Rachel Armstrong
Matt Dillon
Matt Dillon
Patton Dubois
Alan Alda
Alan Alda
Alan Burnside
Vera Farmiga
Vera Farmiga
Erica van Doren
Noah Wyle
Noah Wyle
Avril Aaronson
Angela Bassett
Angela Bassett
Bonnie Benjamin
David Schwimmer
David Schwimmer
Ray Armstrong
Floyd Abrams
Floyd Abrams
Judge Hall

7 comentarii la “Nothing But the Truth – Adevărul și numai adevărul (2008)

  1. O relatare profunda si abrupta a confruntarii dintre libertatea prresei si interesul politic , care surprinde dramatic dezintegrarea familiei supusa presiunii, stresului situatiei si distantarii fizice

  2. În completare ca să înțelegeți ce s a întâmplat în realitate urmăriți și „Fair Game” cu Sean Penn și Naomi Watts ( 2010). Același subiect.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *