The Birds – Păsările (1963)

The Birds – Păsările (1963)

Gen film:
Lansat: 29 Mar 1963
IMDB:
7.7
/
10
-
167,288
voturi
Durata:
119 minute
Rating: AP-12
Premii:
1 nominalizare Oscar. Alte 5 premii & 6 nominalizări

Povestea începe ca un triunghi amoros: Mitch Brenner este prins între profesoara din cătunul de la marginea mării, unde trăiesc mama şi sora lui, şi frumoasa şi bogata orăşeană Melanie Daniels, care cumpără o colivie cu păsărele şi porneşte după tânăr, cu cadoul pentru sora acestuia. Treptat, atmosfera liniştită din Bodega Bay este erodată de comportamentul curios al păsărilor de toate speciile, din zonă, începând cu pescăruşul care o atacă pe Melanie. Situaţia ia o întorsătură foarte urâtă când inaripatele vin cu miile şi se năpustesc asupra copiilor şi apoi şi a celorlalţi oameni, provocând panică, morţi oribile şi distrugeri materiale.

Rod Taylor
Rod Taylor
Mitch Brenner
Jessica Tandy
Jessica Tandy
Lydia Brenner
Suzanne Pleshette
Suzanne Pleshette
Annie Hayworth
Tippi Hedren
Tippi Hedren
Melanie Daniels
Veronica Cartwright
Veronica Cartwright
Cathy Brenner
Ethel Griffies
Ethel Griffies
Mrs. Bundy
Charles McGraw
Charles McGraw
Sebastian Sholes
Ruth McDevitt
Ruth McDevitt
Mrs. MacGruder

5 comentarii la “The Birds – Păsările (1963)

  1. E unul dintre filmele mele preferate, oricand l-as putea revedea, desi il stiu in amanunt, cu mare placere. In plus, calitatea imaginii e cu mult superioara celei de pe dvd-ul pe care il detin. Multumesc mult admin. site-ul e super!

  2. Usor supraevaluat ( nota IMDB) dar avand in vedere ca s a realizat in anii 60 cand tehnologia era departe de posibilitatile actuale ,acordam crezare. Ma asteptam si eu la alt final, povestea ii usor intinsa ,prea multa intriga raportat la genul care se vrea

  3. E in top 3 filme preferate sub semnatura Hichcock. De neiertat insa atitudinea regizorului fata de Tippi Hedren, careia i-a rupt aripile tocmai cand aceasta invatase sa zboare. Bun regizor, detestabil om! Gandul asta imi vine de fiecare data cand revad filmul. Off topic, o rugaminte administratorului: Bob & Carol &Ted & Alice, se poate? Multumesc mult, indiferent de raspuns!

  4. Un film foarte bun, merită văzut. Poveste foarte interesanta și totul e executat cum trebuie. Finalul neașteptat , dar oarecum te pune umpic pe gânduri.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *