The Father (2020)

The Father (2020)

Gen film:
Lansat: 26 Feb 2021
IMDB:
8.3
/
10
-
6,791
voturi
Durata:
97 minute
Rating: AP-12
Premii:
6 nominalizări Oscar. Alte 21 premii & 129 nominalizări

Un bărbat refuză orice ajutor din partea fiicei sale pe măsură ce îmbătrânește. În timp ce încearcă să înțeleagă circumstanțele sale aflate într-o continuă schimbare, începe să se îndoiască de cei dragi, de propria sa minte și chiar de propria realitate.

15 comentarii la “The Father (2020)

 1. Multumesc pentru oferta. Un film trist care reuseste sa ne apropie experienta teribila a dementei pentru cei care o sufera. Sir Anthony Hopkins face bineninteles un rol foarte bun; uman si induiosetor.

 2. Mi-a placut filmul. Este descrierea, in limbajul artistic al cinema-ului, a dementei senile sau bolii Alzeimer. Originalitatea peliculei este ca realitatea din jur este privita si prezentata prin ochii bolnavului. Extrem de trist, mai mult decat dramatic, tragic! Anthony Hopkins, magistral.

 3. Un Oscar ptr Sir Anthony Hoppings pentru aces rol maret? Daca ar fi sa scot cuvintele cheie pentru acest film as alege copil_adult_copil . Intoarcerea la a fi copil a omului aflat intr-un stadiu al bolii pe care cred ca toti seniorii o urasc , sau macar sunt convinsa ca nu si-o doresc . Sa ajungi sa fi la mana altora fara sa mai fi constient nici macar de cine esti in realitate „ eu .. eu cine sunt pana la urma?”Am plans , m-am intristat dar filmul si interpretarea sunt la un nivel superior”

  1. Pe mine m-a dărâmat. Am plans pe tot parcursul filmului.
   Sa ne ferească Dzeu pe noi si pe ai noștrii parinti de aceasta boala cu un final groaznic.
   Replica lui Anthony…” Cine sunt eu?”
   „Nu mai am unde să pun capul jos…”
   Un mare 10.
   😔😞RECOMAND 🙏🏼

  2. Un film excelent, un film care iti lasa un gol în stomac, cât de bine interpreteaza acest rol , care redă realitatea acestei boli, realitatea bătrîneții .
   Nota 10!

 4. Prin urmare, daca Anne este, totusi, la Paris inseamna ca Anthony nu a locuit niciodata cu Anne si sotul ei, Paul. Totul a fost in imaginatia lui, in perioada de acomodare la azil, cand si-a inchipuit doua scenarii foarte coerente: daca Anne ar fi fost in continuare singura si s-ar fi mutat la ea, cu siguranta ca si-ar fi dorit-o in preajma lui si pe cealalta fiica ( infirmiera Laura care era, de fapt, Lucy); daca Anne ar fi avut un partener si ar fi locuit cu ei, ar fi fost un dezastru. Si in tot acest timp, de interiorizare, il vede clar pe celalalt Anthony, din azil, ca pe un copil intr-o parcare. Cu toate acestea, partitura finala nu se ridica la gradul de brambureala din film, mult prea explicita („frunze” interioare pierdute, copaci falnici dincolo de geam). Finalul scenariului pare a fi scris pe genunchi, n-a mai fost timp de slefuire. Teribil Anthony Hopkins, interpretarea lui magistrala pare metamorfozarea lui Gregor Samsa, dintr-un om intr-o „ganganie inspaimantatoare”, situatie care, iata, pare a fi posibila fiecaruia dintre noi,

 5. Dezarmant ,dar face parte din realitate ! Si totusi la batranete devenim copii fara griji si cu dragoste de cea care ti-a dat viata ! Tot ea trebuie sa ne protejeze si sa ne iubeasca ! E singura persoana pe care o recunoastem ! Ca de fiecare data ANTHONY …magistral !!!

 6. Mi-a placut enorm…In sfarsit un film artistic valoros , o capodopera, o reantoarcere la normalitate, la arta adevarta. O LUME REALA – NU VIRTUALA – NU SF.

 7. subscriu la idea lui Insomnie
  o perspectiva trista si reala a efectelor dementei senile din viata batranilor nostrii . Nivelul de fictiune \realitate este prezentat atata de fin incat greu se face distingerea

 8. !!!! SUPERB !!!! RECOMAND vizualizarea lui !
  … ma si atinge oarecum emotional fiindca bunica mea a avut alzaimer … si CREDETI-MA … e groaznic … TOTUL SI TOTI SI TOATE SUNT O MAXIMA AMESTECATURA in capul lor , Anii,oamenii…NIMIC nu mai are sens pt ei …. ACUM E SUPER OK …. si in 15 min e undeva acuma 20 de ani…..
  MULTUMIM DE UPLOAD si vizionare placuta

 9. Cand traiesti aceste lucruri , ca fiica, acest film devine personal. Hopkins face un rol de exceptie, astfel incat granitele fictiune-realitate se suprapun, cum scria cineva mai sus.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *