The Hidden Blade – Servitoarea și samuraiul (2004)

The Hidden Blade – Servitoarea și samuraiul (2004)

Gen film:
Lansat: 30 Oct 2004
IMDB:
7.7
/
10
-
6,248
voturi
Durata:
132 minute
Rating: N-15
Premii:
3 premii & 13 nominalizări

În preajma Restaurației Meiji, Munezo Katagiri, samurai dintr-o castă inferioară, îndrăgostit în secret de servitoarea Kie, se găsește prins fără voie în luptele politice dintre clanuri. Când i se ordonă să-și ucidă prietenul, condamnat în urma organizării unui complot, Munezo nu știe cum să împace datoria sa de războinic cu loialitatea față de camaradul său, dar și cu o iubire imposibilă.

Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Munezô Katagiri
Hidetaka Yoshioka
Hidetaka Yoshioka
Samon Shimada
Yukiyoshi Ozawa
Yukiyoshi Ozawa
Yaichirô Hazama
Tomoko Tabata
Tomoko Tabata
Shino Katagiri
Chieko Baisho
Chieko Baisho
Mrs. Katagiri
Kunie Tanaka
Kunie Tanaka
Kanbê Katagiri

7 comentarii la “The Hidden Blade – Servitoarea și samuraiul (2004)

  1. Nu uitati ca lumea oamenilor si viata noastra e ff complicata…Nu uitati ca ridicarea unor principii altfel corecte, la extrem, transforma corectitudinea si simtul datoriei in arme distrugatoare care se intorc paradoxal impotriva noastra si ne pot anihila ca persoane individuale, dar ca si natiune..Nu uitati ca principiile sublime ale japonezilor au dus la crime odioase, uneori in masa, transformand in monstri pe cei care le-au respectat neabatut…Desigur, nu generalizam, dar istoria prezinta atrocitati inimaginabile in numele patriotismului si imparatului ca simbol, de exemplu in al doilea razboi mondial, cand o natiune fabuloasa , dar ramasa atunci prizoniera preceptelor de Ev Mediu, erau sa ne aduca si lor sin noua pieirea..Asa ca totul e f complicat si numai cumpatarea si echilibrul sunt mereu solutia..Desigur ca nu am spus decat o mica, f mica parte din aspecte, pt ca nu e timp sa dezvoltam..Cer iertare tuturor , mai ales Adimn , care ne-a oferit inca un film minunat….

  2. Un film exceptional . Onoare , corectitudine , verticalitate , iubire , moarte ! Principii care azi nu mai par valabile insa pot face o natiune mai puternica , capabila sa treaca prin secolele furtunoase . Va rog sa ma scuzați

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *