The Way Back – Drumul de întoarcere (2010)

The Way Back – Drumul de întoarcere (2010)

Gen film:
Lansat: 21 Ian 2011
IMDB:
7.3
/
10
-
101,950
voturi
Durata:
133 minute
Rating: AP-12
Premii:
O nominalizare Oscar. Alte 3 premii & 4 nominalizări

Povestea unui ofițer polonez de cavalerie capturat de Armata Roșie, care reușește să evadeze din Gulagul siberian în 1941. Inspirată din romanul „The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom” al autorului polonez Slawomir Rawicz, drama „The Way Back” are în centrul acțiunii un grup de prizonieri de diverse naționalități dintr-un gulag siberian care reușește să evadeze și să își croiască drum spre India. În anul 1940, sătui de frig, foame, persecuții, lipsă de îngrijiri medicale și execuții nemeritate, Janusz, Tomasz, Voss, Valka și Smith decid să sfideze autoritățile sovietice și să evadeze din lagărul de muncă. Nevoiți să traverseze cu piciorul teritorii necunoscute și sălbatice și să înfrunte vitregiile naturii, foștii prizonieri parcurg aproximativ 6.400 de kilometri în drumul lor spre libertate, mărșăluind prin Mongolia, China și Tibet, prin deșertul Gobi și prin Munții Himalaya, cu scopul de a ajunge în India. În timpul călătoriei lor dramatice, în cursul căreia unii dintre ei își pierd viața și alții își rătăcesc credința și speranța, Janusz, Valka Tomasz, Smith și Voss o întâlnesc pe adolescenta Irena și o iau sub aripa lor ocrotitoare pentru a o ajuta să supraviețuiască.

Ed Harris
Ed Harris
Mr. Smith
Jim Sturgess
Jim Sturgess
Janusz Wieszczek
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Irena Zielińska
Mark Strong
Mark Strong
Andrei Khabarov
Alexandru Potocean
Alexandru Potocean
Tomasz Horodinsky

13 comentarii la “The Way Back – Drumul de întoarcere (2010)

  1. Un film de vazut si de recomandat la toti.
    Totodata un exemplu de tarie si eroism.
    Cat de purternic este spiritul omului – asta e ideea forta care razbate din acest film.
    Un mic bonus pentru noi romanii: prestatia lui Dragos Bucur, care nu este cu nimic mai prejos decat a lui Ed Harris, Colin Farrel sau Jim Sturgess.

  2. Foarte bun filmul! Sa evadezi din lagarul spurcat siberian si sa supravietuiesti este un MIRACOL! Comunismul este o monstruozitate si acesti bravi evadati l-au invins. Libertatea este sacra!

  3. Un monument filmat inchinat luptei oamenilor cu tirania de orice fel, comunista, nazista, ori DEMONcrata actuala. Exceptionala realizare !

  4. Frumos film, partea nașpa e că omenirea are prostul obicei să nu învețe din greșelile făcute, drept pentru care istoria se va repeta, again and again and again and so ever!

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *