Vlad Țepes (1979)

Vlad Țepes (1979)

Gen film:
Lansat: 08 Ian 1979
IMDB:
7.9
/
10
-
771
voturi
Durata:
114 minute
Rating: AP-12
Premii:
Fără premii

În prima sa domnie (1456-1462), Vlad Țepeș își consolidează puterea pentru a apăra independența țării aflate într-o dublă subordonare: față de Poartă și față de regatele Ungariei. Nemulțumiți de politica sa, boierii se răscoală. Vlad prinde de veste și recurge la o pedeapsă cruntă: tragerea în țeapă. După primii trei ani de domnie rezultatele politicii lui Vlad Țepeș dau roade, țara e curățată de tâlhari și trădători, poporul îl iubește. Pedepsindu-i însă pe solii turci care veniseră după tribute, Vlad stârnește mânia lui Mahomed, care pornește să-l pedepsească pe nesupus.

Stefan Sileanu
Stefan Sileanu
Vlad Tepes
Emanoil Petruţ
Emanoil Petruţ
Armasul Stoica
Alexandru Repan
Alexandru Repan
Mahomed al II-lea

4 comentarii la “Vlad Țepes (1979)

 1. documentar nota 9 din 10
  interpretare artistica media notelor 8-9
  suspans … deloc pentru cine stie putina istorie, stie ce va urma
  costume 10 cu felicitari
  muzica/coloana sonora 6-7

  film istoric bun, de referinta. minusuri: 1) personalitatea, caracterul, abilitatile lui Vlad Tepes insuficient ilustrate, 2)la pierderea controlului tarii (iulie-sept1462) dupa retragerea lui mahomed meritau redate episoadele Poenari si Arefu, 3) conform doctrinei politice, boierii sunt doar criticati pentru opozitie; ar fi trebuit si laudati in momentele cand au fost alaturi de Vlad impotriva invadatorilor.

  1. In istoria Romaniei, boierii au fost doar pentru propiul lor interes, si-au tradat tara si Domnul ori de cate ori au avut ocazia.Au fost fricosi,oportunisti si lacomi, cum sunt si politicienii din zilele noastre.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *