The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe – Cronicile din Narnia – Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (2005)

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe – Cronicile din Narnia – Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (2005)

Lansat: 09 Dec 2005
IMDB:
6.9
/
10
-
315,825
voturi
Durata:
143 minute
Rating: AG
Premii:
1 premiu Oscar. Alte 14 premii & 46 nominalizări

Una dintre cele mai îndrăgite aventuri fantastice ale secolului XX, o poveste fără vârstă, izvorâtă din imaginație pură, prinde în sfârșit viață în această adaptare uluitor de realistă, incredibil de autentică, a capodoperei lui C.S. Lewis. În Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul, 4 mici aventurieri care se joaca „de-a v-ați ascunselea” în casa de la țara a unui bătrân profesor dau peste un șifonier fermecat, care îi va purta în locuri la care nu au visat niciodată. Intrând pe ușa șifonierului, ei părăsesc Londra celui de-al doilea război mondial și pătrund în spectaculosul univers paralel cunoscut sub numele de Narnia – un regat de basm, cu proporții magice, în care animalele pădurii vorbesc, iar pe dealuri colindă făpturi mitologice. Dar ținutul Narnia a fost blestemat să sufere o iarnă care nu se mai termină niciodată, sub domnia Vrăjitoarei Albe, Jadis. Acum, ajutați de conducătorul de drept al Narniei, înțeleptul Leu Aslan, cei patru copii Pevensie își vor descoperi propriile puteri și vor conduce Narnia într-o bătălie spectaculoasă, pentru a elibera acest ținut de sub sclavia glacială a Vrăjitoarei. Apelând la temele nepieritoare ale Binelui și Răului, precum și la puterea familiei, curajului și speranței, chiar și în cele mai sumbre momente, Leul, Vrăjitoarea și Dulapul este o poveste clasică a vremurilor noastre.

William Moseley
William Moseley
Peter Pevensie
Anna Popplewell
Anna Popplewell
Susan Pevensie
Skandar Keynes
Skandar Keynes
Edmund Pevensie
Georgie Henley
Georgie Henley
Lucy Pevensie
Liam Neeson
Liam Neeson
Aslan (voice)
Tilda Swinton
Tilda Swinton
White Witch
James McAvoy
James McAvoy
Mr. Tumnus, the Faun
Jim Broadbent
Jim Broadbent
Professor Kirke

2 comentarii la “The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe – Cronicile din Narnia – Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (2005)

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *